VadeVi
Catàleg complet de premiats als Premis Vinari 2022
  • CA

Els Premis Vinari han fet públics els guanyadors de la desena edició del concurs, i ho han fet a través d’una Gala de lliurament de guardons que ha reunit aquest divendres 7 d’octubre el sector vitivinícola de Catalunya a Vilafranca del Penedès.

Entre els premiats, medalles de plata, or i gran or; reconeixements especials a trajectòries, projectes ecològics, etiquetes o aquell celler que ha rebut el màxim nombre de guardons de l’edició. El resum d’aquesta festa, es pot consultar en el catàleg de guardonats que s’ha editat especialment per celebrar l’ocasió.

El podeu consultar o descarregar des d’aquest enllaç.

Editorial del director

El Premis Vinari dels Vins Catalans han arribat a la seva desena edició; i en aquest deu anys, el vi català ha fet un salt tan quantitatiu com qualitatiu que li has permès ser reconegut pels mercats internacionals més prestigiosos, però sobretot a guanyar quota de mercat dins del seu mercat natural, Catalunya.

Si a l’any 2013, quan es va celebrar la primera edició dels Premis Vinari, el vi català representava en volum, un 29,6% del vi amb denominació d’origen a Catalunya, el darrer anys publicat, el 2020 aquesta xifra s’havia elevat fins el 41,2%. La trajectòria creixent de consum de vi català a Catalunya en aquests deu anys, tot i ser una excel·lent notícia, encara estem lluny del que seria un consum normalitzat com el que tenen gairebé totes les grans zones vinícoles del món.

En aquests 10 anys els Premis Vinari hem estat sempre al costat del sector, ajudant-lo a créixer i a guanyar reconeixement, sobretot a casa nostra. I això volem continuar fent. Els Premis Vinari són un instrument útil i necessari per la prescripció i la difusió dels vins catalans i és per això que tenim la voluntat de continuar escoltant-lo i acompanyant-lo per contribuir a assolir els seus objectius, amb la mirada a aconseguir, el més aviat possible, un escenari on els vins catalans siguin els més consumits a Catalunya.

I ho farem com ho fet fins ara, amb rigor i professionalitat, escoltant al sector i evolucionant al seu costat per incorporar totes aquells aspectes que facin dels Premis Vinari un instrument cada vegada més útil.

Ramon Roset, Director dels Premis Vinari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa