Caves Vilarnau ha estat el guanyador del Premi Vinari 2021 al Millor Projecte Ecològic a la gala que ha tingut lloc aquest divendres a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. El jurat ha decidit que, no només per les seves darreres accions en favor de la sostenibilitat sinó també per tota l’activitat duta a terme durant els darrers anys, aquestes caves del Penedès eren mereixedores d’aquesta distinció, que premia els esforços per reduir la petjada de carboni, la generació de residus i la racionalització de l’ús d’energia i aigua, i que també para una atenció especial a les accions d’economia circular.

Enguany, les caves han fet una inversió considerable en la instal·lació de plaques solars, però això no ha estat l’única cosa valorada pel jurat. Durant els darrers anys, els esforços de les caves per millorar la sostenibilitat de les seves operacions han anat en moltes direccions diferents. D’una banda, i pel que fa al packaging i la logística, s’ha substituït el precinte de plàstic de les ampolles per un de paper Kraft, s’ha reduït l’ús de film als palets i, fins i tot, alguns caves són etiquetats amb etiquetes de carbonat de calci en comptes de paper, impreses en tinta orgànica. També s’han eliminat els plàstics d’un sol ús no només al celler sinó, també, en la seva activitat enoturística i, és clar, s’ha treballat per reduïr al mínim el volum de residus generats. Per si això no fos prou, però, s’han dut a terme altres projectes, com ara la instal·lació d’una caldera de biomassa que funciona amb sarments de vinya, l’ús de l’aigua de pluja recollida per al reg. Finalment, a la mateixa finca de Vilarnau, es va dur a terme una operació de catalogació de flora i fauna i, a més, es va obrir un circuit de natura.

És per tot això que Caves Vilarnau ha estat guardonada amb el Premi Vinari 2021 al Millor Projecte Ecològic, un reconeixement que té la intenció d’impulsar el camí cap a la sostenibilitat i la transició energètica dels cellers dels nostre país, una tasca importantíssima per lluitar contra l’escalfament global i el canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa