VadeVi
Els cellers catalans immunitzen els Premis Vinari
  • CA
Xavier Agell de l'Incavi, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, Salvador Cot, editor de Vadevi i Ester Garcia de l'Escola d'Enoturisme
Xavier Agell de l’Incavi, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, Salvador Cot, editor de Vadevi i Ester Garcia de l’Escola d’Enoturisme | M.R.F.

!--akiadsense-->

“La pandèmia ha posat als Premis Vinari a prova i ens en hem sortit brillantment. Els cellers d’aquest país han volgut han volgut mantenir els premis a l’alçada d’altres anys”. Són paraules de Salvadot Cot, editor de Vadevi el diari que organitza els Premis Vinari, en la roda de premsa de presentació de la vuitena edició, després de constatar que tot i la crisi del coronavirus s’han presentat prop de 900 vins al concurs.

L’acte s’ha fet aquest dilluns a Vilafranca del Penedès, a la seu de Wine Business School, amb la presència de l’alcalde del municipi, Pere Regull, la directora de l’Escola d’Enoturisme, Ester Garcia i el representant de l’Incavi, Xavier Agell.

“L’edició 2020 dels premis havia de ser d’expansió i finalment ha estat de resistència, però així i tot no esperàvem aquesta resposta dels cellers que estan molt castigant per una crisi que els ha tocat de ple”, explica Salvador Cot. Per Xavier Agell això concorda amb el tarannà “resistent, resilient i amb la capacitat d’adaptació del sector del vi català”, alhora que també ha destacat la “bona notícia que el vi català ha assolit una quota de mercat que ara mateix supera el 40%”.

En aquests sentit, l’alcalde Regull ha recordat que fa vuit anys els Premis Vinari naixien enmig d’una crisi i des d’aleshores sempre han anat creixent, “ara hem vist que aquella va ser una idea encertadíssima. Fins al punt que s’ha demostrat que són útils, perquè si els cellers han tingut aquesta bona resposta en aquesta edició és perquè han valorat la seva utilitat”.

Malgrat la crisi, en aquesta vuitena edició hi ha novetats, la més destacada és la creació d’un nou premi que valorarà el Millor Projecte Enoturístic. Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturime n’és l’artífex, “Catalunya és un país de vins i volem que sigui un país d’enoturisme, i amb aquest premi volem posar en valor els projectes enoturístics de casa nostra”. Garcia recorda que l’enoturisme és una línia de negoci més del celler, que posa en contacte directe amb el client que alhora pot acabar sent prescriptor dels vins. La presentació s’ha fet a la Wine Business School tot coincidint amb l’inici dels tastos dels Premis Vinari 2020.

El concurs celebra enguany la vuitena edició i és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès; l’Ajuntament de Rubí; l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Vins i Licors Grau, SOREA i Euroselecció Riedel; Cafès Novell, Sanmy i Ocean 52, Família Torres i Tast Control; Gràfiques VARIAS, Suberis Legatus, Bon Preu-Esclat. Cal agrair molt especialment la col·laboració de l’INCAVI i de totes les Denominacions d’Origen de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa