VadeVi
Clos Farena, el millor vi blanc jove dels Vinari es fa al Priorat
  • CA

“El Clos Farena és un vi blanc que malgrat ser jove, té caràcter gastronòmic”, apunta el sommelier Ramon Roset quan descriu el millor blanc jove dels Premis Vinari 2022. Es tracta d’un vi monovarietal de garnatxa blanca procedent de la Morera de Montsant, una de les parts més altes de la DOQ Priorat, la qual cosa “li atorga unes característiques organolèptiques on hi destaquen la frescor resultat del perfecte equilibri entre acidesa i grau alcohòlic“.

Des del punt de vista sensorial, apunta Roset, “en nas ofereix les aromes típiques de les garnatxes blanques del sud del país, on hi destaquen les fruites blanques, amb algun toc floral i records de caràcter cítric”. “En boca, continua, a part de la frescor ja comentada, és un vi afruitat i ben equilibrat, molt agradable de beure”.

I si pensem en el maridatge, dirà, és el vi “perfecte per acompanyar tota mena d’aperitius, formatges i fins i tots carns blanques”.

Joan Ametller sosté una de les ampolles del Clos Farena | Família Ametller

El Clos Farena 2021 és un monovarietal de garnatxa blanca, nascut en costers del Priorat, que elabora Família Ametller al seu celler ubicat a la Morera de Montsant. Una garnatxa ‘molt fresca‘, en paraules dels elaboradors, que surt al mercat sota l’empara de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. 

“Estem molt satisfets que aquest vi blanc hagi obtingut el màxim guardó dels vins blancs joves de tot Catalunya”, comenta Joan Ametller, fundador i propietari del projecte vitivinícola; “Això ens anima a seguir esforçant-nos per fer dels nostres vins un referent dels millors de garnatxa del país, siguin blancs o també negres”, apuntava.

Aquest vi es pot trobar en restaurants i botigues especialitzades de tot Catalunya.

Fitxa tècnica del vi

Clos Farena

  • Anyada: 2021
  • Celler: Família Ametller
  • Origen: DOQ Priorat
  • Varietats de raïm: 100% garnatxa blanca
  • Es recomana servir a una temperatura d’entre 7-10ºC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa