VadeVi
Cap de setmana de vins, música i Premis Vinari a Rubí
  • CA

A les 19:00h de la tarda d’aquest divendres 8 de juliol s’ha donat el tret de sortida oficial a la Fira dels vins joves dels Premis Vinari 2022 a Rubí. Una cita que estrena edició a la ciutat vallesana per fer festa amb els vins de l’anyada que han estat guardonats en la present edició del concurs amb una medalla de plata, or o gran or.

Per inaugurar l’esdeveniment, paraules de record per als orígens vitivinícoles de Rubí, així com de satisfacció pel fet de poder acollir una nova edició, molt esperada per la població rubinenca. L’alcaldessa de la ciutat, Ana M. Martínez, apuntava precisament que “els rubinencs i rubinenques estan tan enamorats de la fira, que enguany n’hem volgut acollir dues edicions”, deia fent referència també a la tradicional fira que se celebra habitualment als mesos de tardor.

Enguany, però, i coincidint amb el desè aniversari del concurs de vins catalans s’ha obert la porta a aquesta segona trobada en la qual s’hi poden gaudir precisament els millors vins joves de l’any, que tot just s’han donat a conèixer aquest mes de juny. “Vins frescos, que conviden a gaudir-se durant aquests dies de calor”, apuntava el director dels Premis Vinari Ramon Roset.

“Rubí s’ha convertit en el punt de trobada de professionals que trien els millors vins a partir de tastos a cegues i pren aquest caire popular durant les fires que cada any agafen més força i més solera“, afegia l’editor del Grup El Món, Salvador Cot.

Vins, música i gastronomia

En total a la fira hi ha vuit paradistes que presenten oferta de vins. Excelsia Wines servirà el Clos Farena Blanc 2021 (DOQ Priorat), el vi que ha estat reconegut com a millor blanc jove d’aquest 2022; també hi assistiran els responsables de la Cooperativa Marçà Falset amb l’Ètim la Pausa 2021 (DO Montsant), guanyador en aquest cas del premi al millor vi rosat de l’edició.

Hi son els vins de La Botera (DO Terra Alta), d’Adernats Vinícola de Nulles (DO Tarragona) i algun vi escumós que porten el Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà) o Cavas Hill (DO Cava). A la fira no hi faltarà el vermut, en l’estand de Priorat B&D Lab, guanyador recent del premi al millor vermut català amb el seu Dos Deus Origins Red.

Les dues vinateries locals, Rosàs i Vinalium, complementaran la carta de vins de la trobada, amb productes guardonats que distribueixen habitualment des de les seus respectives botigues, com per exemple vins de Caves Miquel Pons, Castell d’Or o Celler de Capçanes, entre d’altres.

D’altra banda, també hi haurà les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal i la música de diversos DJ’s que punxaran en directe durant les tres jornades. També s’ha preparat un programa de tastos guiats on es podran conèixer més a fons algunes de les referències presents a la fira i sessions de maridatge amb formatges que conduirà el sommelier i director dels Premis Vinari Ramon Roset i que compten amb el suport de Bonpreu-Esclat, patrocinadors dels Premis Vinari. Per poder veure l’oferta de sessions i reservar plaça, podeu entrar al següent enllaç.

Fotogaleria dels participants

Dos Déus Origins Red
Dos Déus Origins Red, el millor vermut català | E.V.
Clos Farena 2021, millor blanc jove dels Premis Vinari 2022 | E.V.
Cooperativa Falset Marçà porten entre d’altres el millor rosat de l’edició | E.V.
Oliveras Vi & Cavas porta alguns dels vins premiats a l’edició 2022 | E.V.
Cavas Hill, amb vins escumosos guardonats també als Vinari 2022 | E.V.
Carles Andreu ve des de la Conca de Barberà amb vins premiats als Vinari 2022 | E.V.
Bodegas Rosàs, una de les distribuïdores de Rubí presenta els vins dels eu catàleg guardonats amb un Premi Vinari | E.V.
Vinalium també participa a la Fira amb referències que tenen a la seva botiga de Rubí | E.V.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa