Ha arribat un dels moments més emocionants, o com a mínim, un dels primers decisius dels Premis Vinari de vins catalans. Aquest dilluns 30 de maig és el primer dia en què vins i jurat s’enfronten. Comença la primera de les quatre jornades de tast durant les quals es tastaran a cegues totes les referències que enguany competeixen a concurs; l’amfitriona, un any més, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb seu a Vilafranca del Penedès.

Seguiran noves jornades de tast aquest dimecres, dijous i divendres 1, 2 i 3 de juny, durant les quals s’hi incorporen algunes novetats importants. D’entrada, s’ha duplicat el nombre de jornades de tast per tal que cada vi el pugui tastar un major nombre de persones; en aquest sentit, s’han organitzat trobades els matins i les tardes. Això també ha permès que per primer cop en la història del concurs s’hagi superat el centenar de persones que formaran part del jurat avaluador.

Els tastadors tasten completament a cegues tots els vins que es presenten al concurs | E.V.

Cent professionals que venen amb perfils diferents i alhora complementaris. Gràcies al suport de l’Associació Catalana de Sommeliers i de l’Associació Catalana d’Enòlegs, hem pogut incorporar diversos associats i membres de totes dues entitats; i a ells, s’hi sumen periodistes especialitzats i també professionals del món de la botiga, comercialització i distribució.

Una altra de les novetats importants del concurs està en què s’ha convidat a aficionats i persones a qui agrada el vi, però que no tenen cap formació ni titulació en aquest sentit, perquè puguin viure l’experiència de fer de “jurat per un dia“. Compartiran fitxa de tast amb els professionals, i podran tastar i avaluar com la resta de panell, malgrat les seves puntuacions no seran computades al total.

Els vins que obtinguin les majors puntuacions en aquesta primera fase passaran a la final. Enguany, de fet, hi haurà dues finals: la primera, on s’avaluaran de nou les categories de vins joves (blanc, negre, rosat, escumós rosat i escumós jove), que es farà el 13 de juny a la tarda; i, la segona, al setembre on es tastaran de nou aquelles referències finalistes de la resta de categories (més llargues criances, guardes, dolços…).

A l’estiu se sabran quins són els millors vins de les categories joves, per gaudir-los durant els mesos de calor, coincidint doncs amb el seu moment òptim de consum; i el 7 d’octubre, com ja és tradicional, hi haurà la gala de lliurament dels 10ens Premis Vinari dels vins catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa