El Cygnus Albireo Brut del celler U més U va ser escollit després d’un tast a cegues com el millor vi escumós jove dels Premis Vinari 2022.

Elaborat amb el cupatge tradicional del cava, macabeu, xarel·lo i parellada, i amb una criança que volta el 14 mesos, “aquest cava resulta molt fresc i equilibrat, amb una carbònic present però ben integrat i una pas de boca dominat per les aromes de fruites blanques, sobretot de poma. El final dolcenc que li confereix el seu dosatge de 8,5 grams de sucre pre litre, li dona una caràcter llaminer i actua de lligam amb la dolçor”, com descriurà el sommelier Ramon Roset.

Està elaborat a Font-rubí, a l’Alt Penedès, seguint els paràmetres de l’agricultura ecològica; de fet, el celler ja elaborava al 2014 el celler els primers caves sense sulfits i des de l’any 2018 tots els que neixen del projecte tenen la certificació ecològica.

“El nostre projecte es basa en la passió de les persones que hi ha al darrere, que sumen visions i esforços“, diran. Avui, 22 anys després del seu naixement, la tercera generació del celler segueix sumant amb l’objectiu compartit de cuidar el medi ambient i elaborar vins dins la DO Penedès i la DO Cava que “aconsegueixin sorprendre tots els paladars”.

“Avui, aquest camí en busca de l’excel·lència, es veu materialitzat i reconegut als concursos amb més prestigi de casa nostra i de l’estranger”, diran des del celler penedesenc, en relació entre d’altres al Gran Or obtingut pl Cygnus Albireo Brut als Premis Vinari 2022.

Fitxa tècnica

  • Nom del vi: Cygnus Albireo Brut
  • Celler elaborador: U més U
  • Origen: DO Cava
  • Varietats: Macabeu, xarel·lo i parellada – raïms seleccionats de vinyes del celler de la zona de l’Alt Penedès amb altituds superiors als 350 metres per sobre el nivell del mar.
  • Elaboració: Mètode tradicional amb la segona fermentació en ampolla; té una criança mínima de 14 mesos sobre les lies.
  • Sucre afegit: 8,5 g/l
  • Alcohol: 11,5% vol.
  • Certificació ecològica i apte per a vegans.

Recomanacions de servei:

  • Temperatura recomanada de servei: 6°C
  • Maridatge: Ideal com aperitiu o per acompanyar tapes, verdures, plats amb arròs o pasta amb salses cremoses i carn blanca.

Té un preu de venda al públic aproximat de 9,50€ .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa