VadeVi
El dia de la final dels Premis Vinari, s’acosta el veredicte
  • CA

Quan van néixer els Premis Vinari, en aquells instants en què s’estan definint l’estructura i els detalls imperatius per fer un concurs just i equitatiu, sempre es va tenir clar que calia distribuir les jornades de tast en dues, una que se’n diria ‘preliminar’ i en la qual hi competirien totes les referències presentades a certamen, i una fase final, durant la qual s’avaluarien de nou (i sempre a cegues) aquells vins que inicialment havien obtingut les millors puntuacions de cada categoria.

Els Vinari han anat evolucionant i adaptant-se a les necessitats del propi sector, però aquesta doble jornada de tast sempre s’ha mantingut com un ‘must’. I a més a més, també des d’aquell primer any -el 2013- és una sessió que s’ha celebrat tradicionalment al Celler de Rubí, aquesta joia modernista construïda l’any 1920 per l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell.

Façana del Celler de Rubí, amb un mural pintat aquest 2022 per recordar el lligam de la ciutat amb el sector vitivinícola | Foto: E.V.

12 de setembre, la definitiva

Aquest dilluns, 12 de setembre, el Celler acollirà una nova jornada de tast final dels vins. O el tast dels vins finalistes. La fase final, i ja definitiva, de l’edició 2022. I diem definitiva perquè completarà el medaller iniciat a l’estiu després de definir els podis de les categories de vins joves (que podeu recuperar aquí).

Aquesta tarda, a partir de quarts de cinc, es decidiran quins vins s’enduen medalles de plata, or i gran or de la resta de categories, així com la resta de premis, entre els quals, qui serà el millor vi de Catalunya de l’any. Els guanyadors, per això, es guardaran en secret fins el proper divendres 7 d’octubre, en què hi haurà la tradicional gala de lliurament dels Premis a Vilafranca del Penedès.

Fotogaleria: La final dels vins joves, a Rubí | Jordi Play

Deu anys de concurs

Més enllà que cada any el tast final esdevé una jornada especial, per tot el significa pels vins, pels cellers participants i pel sector en sí, perquè es fa en l’entorn singular. El Celler de Rubí és una de les catedrals del vi ideades i concebudes per l’arquitecte Cèsar Martinell. Una de les joies modernistes que s’ha conservat al llarg del temps i que, malgrat va deixar d’estar en actiu a partir dels anys seixanta del segle passat, continua ara obert a accions vinculades amb la cultura i també, en el cas dels Premis Vinari, amb el passat vitivinícola de la ciutat vallesana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa