VadeVi
El Celleret, el maridatge perfecte entre els paisatges i la cuina i vins del Penedès
  • CA

Inaugurat ara fa dos anys, tot i que amb la pandèmia aquest període es relativitza, el restaurant el Celleret de la Família Torres a Pacs del Penedès porta una temporada seduint als comensals i visitants que han pogut tastar les propostes gastronòmiques del xef Sergi Millet, maridades amb la sensibilitat de la sommelier Areli de Pablo i l’ampli ventall de vins del grup.

Ara, tot just han rebut el seu primer reconeixement amb el Premi Vinari d’Enoturisme com a Millor Restaurant, Wine Bar i experiència de maridatges d’entre una quarantena de projectes presentats. Un guardó que llueixen al restaurant i que ha significat un revulsiu per tot l’equip de sala, cuina i enoturisme que treballen amb la mateixa filosofia que una família.

El restaurant està emmarcat dins del celler Torres, en un espai ple de vitalitat, amb les vinyes davant i les muntanyes de Montserrat al fons. L’hort on hi cultiven les verdures i hortalisses que utilitzen està al costat del jardí. Taules de fusta, un menjador interior amb grans finestrals i les parets de fusta, configuren un espai modern, sense massa decoració per la immensitat i serenitat que aporta l’entorn natural. Un ambient desenfadat i senzill, informalitat combinada amb precisió i bon gust.

El xef Sergi Millet, a l’hort | E.B.

La cuina elabora els seus plats basats amb les harmonies del vi, enlloc de triar-ne un que vagi bé per un plat elaborat prèviament. “El vi és el rei i la copa, la reina”, aquest lema és el que tot l’equip divulga, i possiblement és un dels més coherents amb la realitat del lloc.

“Diga’m que beuràs per triar millor el menjar”, així és com enceta la conversa la sommelier Areli de Pablo, picant la curiositat del comensal per les varietats de raïm locals, les ancestrals que recuperen, tot buscant l’equilibri de la tranquil·litat d’un restaurant i un entorn per tastar i descobrir vins, ja que és el centre de les visites turístiques i el restaurant en el mateix espai. “Volem donar l’experiència de venir i menjar, a més d’obrir les portes a descobrir la regió, dibuixant els paisatges del Penedès i de la cuina catalana a taula, tant pel turista local com l’internacional, fent d’ambaixadors del Penedès i totes les seves oportunitats i activitats vinícoles”.

En aquest restaurant, les harmonies neixen de la part líquida, però això no vol dir que l’oferta gastronòmica estigui en una segona línia. Sergi Millet, el xef que encapçala la cuina del restaurant i que duu 18 anys treballant a Torres, té clar que primer és el maridatge i després neix el plat. I precisament per això, “el protagonisme està en l’ingredient, cuinar sense massa artificis, soc un enamorat del món rural i el producte de proximitat”.

Millet defensa una proposta gastronòmica sincera, seguint la temporalitat dels productes i amb tècniques saludables. Gaudeix de cultivar a l’hort de la finca diferents tomàquets, plantes aromàtiques, cols, pebrots…: “El restaurant està en un lloc meravellós on es poden degustar vins fantàstics. Trobar el producte fresc que estigui a l’alçada és la meva passió diària”. Per a ell, uns dels plats imprescindibles són l’amanida de tomàquet de temporada, producte del seu hort, tallat a daus i amanit amb una mica d’oli d’oliva verge, alfàbrega i cibulet fresc. Senzillesa exquisida. També surten molt bé dels arrossos, fora de les convencionals paelles de marisc, els arrossos de carn, bolets, peix o verdures, són motiu de repetició de gairebé tots els comensals. 

Interior del restaurant El Celleret de Família Torres | E.B.

Carlota Roset, directora de la unitat d’enoturisme i restauració explica que tenen diferents menús i degustacions per a adaptar-se a cada moment i a cada persona. Des d’obrir el camió wine bar aparcat al jardí durant els caps de setmana amb l’opció de fer un brunch, a compartir un pica-pica i copes de vi de manera més informal, una carta de temporada o un menú degustació més complert.

Destaca que té “un equip de professionals fantàstics” entre cuina, sala i el mateix equip d’enoturisme no dubta a sumar-se al restaurant quan està ple, amb il·lusió i passió per l’ofici. “Poder complementar la visita al celler amb experiències de maridatges de vi amb productes de proximitat, per conèixer els secrets del maridatge i la gastronomia local és una oportunitat única”. A més a més, afegeix, “també s’organitzen activitats a l’aire lliure, com sessions de música en viu o els vespres temàtics, com l’exitosa “nit de les estrelles”.

Restaurant El Celleret

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa