VadeVi
Els Grans Vinari d’Or 2016: el poder de la carinyena de punta a punta
  • CA

Mas de la Rosa Vall Llach 2013 i Vd’O 1.10 de Vinyes d’Olivardots són, segons el jurat dels Premis Vinari, els vins més representatius de Catalunya de 2016.

Els dos estan elaborats 100% amb carinyena. Una del Priorat i l’altra de l’Empordà.

Mas de la Rosa Vall Llach 2013

Aquest és el vi top del celler Vall Llach, i és un dels cinc vins de finca de Catalunya.

Vi de finca és una qualificació que atorga l’INCAVI i que vol distingir el que s’ha produït en un entorn determinat, d’una extensió inferior a la d’un terme municipal, amb característiques pròpies, el nom del qual està notòriament lligat a les vinyes de les quals s’obtenen vins amb característiques qualitatives espacials, i que ha de comptar amb l’informe previ del consell regulador corresponent.

Aquest és el cas doncs. Aquest Gran Vinari d’Or s’obté d’una finca ubicada en un paratge singular: el Mas de la Rosa. D’un terra de llicorella amb unes característiques especial que permeten l’elaboració del vi més exclusiu del celler.

Un vi que s’ha pensat per una degustació serena, per assaborir-lo tranquil·lament en una ocasió especial.

Vd’O 1.10 de Vinyes d’Olivardots

Aquest vi elaborat 100% amb samsó, una altra manera de dir carinyena, forma part de la col·lecció “Varietats de Terrer” del Celler Vinyes d’Olivardots.

Són vins elaborats amb raïms seleccionats de les finques “Vinya de l’Avi” que es va plantar l’any 1946 i “El Roqué” plantada l’any 1969 amb terrer de pissarra.

El número “1” del nom identifica i unifica la varietat i el terrer i el “10” l’anyada d’elaboració.

Es tracta d’una d’una producció única, molt limitada i és un vi pensat per ser fi, elegant, equilibrat i amb una gran expressió aromàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa