VadeVi
Els guanyadors dels Vinari 2016 valoren el reconeixement que suposa aconseguir aquest premi
  • CA

ALBERT COSTA Enòleg i propietari del Celler Vall Llach

Gran Vinari d’Or per Mas de la Rosa 2013

Què suposa aquest premi per vosaltres?

El rebem amb molta alegria. Amb molta satisfacció per la feina que hi ha al darrere. Sobretot d’aquesta vinya, que és una vinya molt vella, plantada al 1900. És molta feina de viticultura, molta feina d’enologia dins del celler, per tant molt contents. Perquè darrere aquest celler no sóc jo sol, som 15 persones més

I de l’altre Gran Vinari que ens pot dir?

És molt bonic perquè són dos carinyenes, una de l’Empordà i l’altra del Priorat tant la Carme com jo som molt defensors de la carinyena. Estic molt content de compartir aquest premi amb ella, a més sóc fan absolut dels seus vins. Contentíssim!

CARME CASACUBERTA Enòloga i propietària del Celler Vinyes d’Olivardots

Gran Vinari d’Or per Vd’O 1.10

El vostre vi és un Gran Vinari d’Or…

És una cosa que no m’esperava, la veritat. Penso que és un reconeixement molt important i molt gratificant pel nostre celler. Portem temps treballant per recuperar aquesta varietat, la carinyena, que a l’Empordà no s’elaborava com a tal. Vam començar a elaborar-la l’any 2007, d’una vinya molt velleta, molt velleta, que està a la zona més alta. A més amb la coincidència que té un terrer de pissarra. Un terrer similar al del Priorat.

Què és d’on és l’altre premiat…

Sóc una gran amant dels vins del Priorat i sempre hem buscat i hem treballat per aconseguir fer grans vins a l’Empordà com al Priorat. Som cellers petits, petits productors, petites parcel·les. I hi ha capacitat i terrer i terrenys i vinyes velles per poder-ho fer. I ara ha estat el moment en què ho hem pogut demostrar.

RAMON GIRÓ Propietari de Cava Jaume Giró i Giró

Gran Vinari Escumós per Jaume Giró Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008

Què suposa aquest premi per vosaltres?

Els Premis Vinari és la més gran felicitat que et pot tocar. Amb el tema de premis si que abans jo m’hi havia presentat perquè m’ajudava a saber si estava en la bona línia o no. Però vaig decidir un dia que ja prou. L’únic premi que em presento és aquest. El meu mercat és bàsicament aquí i jo crec que aquest és un concurs molt net, molt ben consolidat .

Aquest guardó és nou d’aquest any…

Si, sí i que el jurat hagi considerat que el nostre és el millor és increïble. Estem molt i molt contents. És un gran reconeixement.

LLUÍS ARIZA Assessor Celler Oller del Mas

Premi Vinari Nissan al Millor Vi Ecològic per Bernat Oller

Han guanyat el premi al Millor vi Ecològic el primer any que es lliura.

El vi tot hauria de ser ecològic. Cada vegada anem més a productes més naturals. Més de la terra, a l’essència del vi. Per tant, cada vegada hem de fer que la fusta i el tractament sigui mínim i que la terra s’expressi. No té sentit un vi que estigui emmascarats amb les fustes. I no dic que no hagi de tenir una mica de fusta que li va bé, però s’ha de pensar bé, per exemple, quina és la fusta que necessitaria concretament. Això encara no s’ha fet.

El premi, a més del reconeixement, inclou la cessió durant tres mesos d’un vehicle elèctric Nissan. Què li sembla?

Jo, personalment, no n’he portat cap mai. Serà tota una experiència. Estic molt content!

RAQUEL ROMERO Enòloga del Celler Vins de Pedra

Premi Vinari AGBAR a la Millor Etiqueta per Negre de Folls

Enguany els Vinari han premiat el disseny de la seva etiqueta. Ens l’explica?

El celler vins de pedra és un celler familiar i es diu Vins de Pedra perquè estem a Montblanc, que és un espai rodejat de pedres amb la muralla medieval i a més a més Pedra és el cognom de la família propietària del celler. El padrí de Marta Pedra, la propietària és Víctor Pedra. És un artista reconegut arreu del món i a Catalunya també i és l’artífex de moltes de les escultures que decoren la Torre de Tastos de la muralla de Montblanc que és on tenim el celler i és l’artífex de les nostres etiquetes. I darrera cada etiqueta hi ha una història.

Les etiquetes dels vins són importants?

És una manera de donar-te a conèixer, de cridar l’atenció del públic i en el nostre cas era inevitable que tenint el Víctor a casa, fos ell qui ho fes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa