La Gala d’Estiu dels Premis Vinari 2021 ha desvetllat les millors ofertes enoturístiques de Catalunya en diverses categories, que detallem a continuació:
Millor Allotjament Enoturístic
- Hotel Buil & Giné del celler Buil & Giné, Gratallops (DOQ Priorat)
Finalistes:
- Cal Pubill del celler Suñer, Ginestar (DO Tarragona)
- Cal Gasset del celler Sanstravé, Solivella (DO Conca de Barberà i DO Cava)
Millor Restaurant, Wine Bar i/o experiència de maridatges
- Jardí Restaurant El Celleret del celler Família Torres, Pacs del Penedès (DO Penedès)
Finalistes
- El Xalet de Montrubí del celler Montrubí, Font-Rubí (DO Penedès)
- Bages964 del celler Oller del Mas, Manresa (DO Pla de Bages)
Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins realitzada el 2020
- Celler Masia Serra, Cantallops (DO Empordà)
Finalistes
- Celler Abadal, Santa Maria de Horta de Avinyó (DO Pla de Bages)
- Celler Vilarnau, Espiells (DO CAVA i DO Penedès)
Millor Activitat Enoturística de l’Any
Millor Activitat Cultural i Social
- Viu la Verema de 1887 del Celler Llopart, Subirats (Corpinnat i DO Penedès)
Finalistes
- Un Mar de Malvasia del Celler de l’Hospital – Centre Interp. de la Malvasia de Sitges, Sitges (DO Penedès)
- Visita eno-històrica de Mas Llunes, Garriguella (DO Empordà)
Millor Activitat de Luxe
- Visita al celler amb tast i dinar menú degustació maridat amb l’enòleg i el propietari del celler Oller del Mas, Manresa (DO Pla de Bages)
Millor Activitat d’Esport o benestar
- Wine en Kayak de Celler Suñer, Ginestar (DO Tarragona)
Finalistes:
- Walk & Wine al teu aire de Celler Mas Vicenç, Cabra del Camp (DO Tarragona)
- Walking Pascona de Celler Pascona, Falset (DO Montsant)
Millor Activitat mediambiental
- Celler Gramona, Sant Sadurní d’Anoia (Corpinnat i DO Penedès)
Finalistes:
- Celler Albet i Noya, Sant Pau d’Ordal (DO Penedès)
Mencions Especials
Millor ús de les noves tecnologies en activitats enoturístiques
- Tast & Casa de Freixenet, Sant Sadurní d’Anoia (DO CAVA i DO Penedès)
Millor Activitat Solidària
- Cep Passes Solidàries de Vins el Cep, Espiells (DO Penedès)
Els Premis a l’Enoturisme s’han organitzat en col·laboració amb l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb l’objectiu de donar una empenta al sector en un any molt complicat i alhora fomentar el turisme de proximitat, donant a conèixer els cellers que organitzen activitats arreu del territori, ja sigui de manera constant o puntual, relacionades amb aquesta activitat econòmica.
El jurat que ha avaluat les candidatures ha estat format per Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Lluís Tolosa, sociòleg i expert en enoturisme; Begoña Fernández, professora de l’Escola d’Enoturisme, Carlos Àguila, emprenedor; Ester Bachs, directora dels Premis Vinari i Zaida Torregrosa, directora comercial del Vadevi.