VadeVi
Els Premis Vinari de vermuts obren les inscripcions de la vuitena edició
  • CA

Les inscripcions per participar als Premis Vinari dels vermuts catalans ja estan obertes. Des d’avui, els productors d’aquestes begudes podran fer competir el seu producte amb altres marques per fer-se amb els guardons d’aquesta vuitena edició.

Els Premis Vinari dels vermuts tornen amb l’objectiu de premiar i visibilitzar aquelles marques i elaboradors de vermuts fets a Catalunya que destaquin en un tast a cegues realitzat per un jurat especialitzat. I seguint amb el camí iniciat en la darrera edició, enguany el concurs també combinarà tast professional amb el popular.

D’entrada, el tast professional reunirà el proper dilluns 2 de maig a Casa Navàs de Reus, un jurat format per sommeliers, bàrmans, periodistes especialitzats, distribuïdors i enòlegs, i sota la direcció tècnica de Ramon Roset, tastaran a cegues tots els vermuts que participin. D’altra banda, també es faran els tastos populars, on els consumidors hi podran dir la seva, des de municipis com Palamós, El Masnou, Cambrils i Terrassa.

El divendres 1 de juliol es donaran a conèixer els vermuts guanyadors de les diferents categories, vermuts blancs, rojos o negres, reserva, d’altres estils i al millor vermut per a còctels  en una gala que es celebrarà a Reus, ciutat de llarga tradició i bressol de l’aperitiu.

Acte de lliurament del VII Premis Vinari dels vermuts catalans 2021 | Jordi Play

Com funciona el concurs?

Al concurs hi poden participar elaboradors particulars, cooperatives i unió de cooperatives vitivinícoles, agrupacions de productors i propietaris o representants de les marques de vermuts inscrits que s’elaborin a qualsevol punt de Catalunya. I tots ells, poden presentar producte a les diferents categories que especifica al certamen, independentment que siguin secs, semi-secs o dolços. Es tracta de:

  • Vermuts tradicionals Blancs
  • Vermuts tradicionals Negres
  • Vermuts tradicionals Reserva
  • Altres estils de vermuts (categoria que inclou: vermuts daurats; vermuts taronges; vermuts rosats; vermuts secs o extra-dry blancs o negres, i altres vermuts que no s’escaiguin a les categories tradicionals).

Els vermuts millor puntuats en cada categoria tindran medalla, i en l’apartat de premis, també es reconeixerà:

El Millor Vermut per a còctels, que s’escollirà de la mà de professionals del sector del bàrman i la cocteleria, que buscaran el millor vermut per combinar;

I la Millor Etiqueta de vermut, que escollirà un jurat, en aquest cas, format per professionals del sector del màrqueting, la comunicació i el disseny gràfic.

Un got de vermut
Els vermuts s’elaboren seguint fórmules familiars de moltes generacions

El vermut, aperitiu i tradició

Es denomina vermut a l’aperitiu vínic en el qual hi apareix amb caràcter dominant el gust i aroma característics de les espècies vegetals del gènere Artemísia.

Els vermuts poden ser secs, semi-dolços, dolços, blancs, rosats, negres i daurats. El vermut sec tindrà un grau alcohòlic adquirit de 17% vol., mínim i una riquesa en sucres inferior a 40 g/l. Els semi dolços i dolços han de tenir un grau alcohòlic adquirit de 15% vol., com a mínim i una riquesa de sucres superior als 100 g/litre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa