VadeVi
Els millors vins de Catalunya, aquest cap de setmana a Rubí

El director dels Premis Vinari (esquerra) i el Regidor d’Identitat i Projecció Exterior de Rubí. Foto: LocalPress">

El Celler Cooperatiu de Rubí acollirà aquest dissabte 25 i diumenge 26 una nova edició de la Fira del vi, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs, Wineissocial i el Mercat Municipal. La cita comptarà amb la participació de nou cellers guardonats als Premis Vinari 2014, cosa que permetrà als visitants tastar les millors referències de tot Catalunya.

El regidor d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí, Jaume Buscallà, ha explicat en roda de premsa que és un “privilegi i un honor comptar amb els guanyadors dels Premis Vinari perquè aporta un plus a la fira”. De la seva banda, el director dels Premis, Joan Nebot, ha apuntat que “és de justícia que aquests vins tornin a Rubí perquè és on es van decidir els guardons” –el tast final del concurs es va celebrar a la ciutat–, alhora que ha remarcat la idoneïtat de l’espai del Celler: “És una instal·lació fantàstica i preciosa”.

La Fira del vi de Rubí recull el testimoni de les jornades que es van organitzar ara fa un any per inaugurar la rehabilitació del Celler, amb la participació massiva dels rubinencs i rubinenques. L’esdeveniment tindrà lloc dissabte entre les 10 h i les 24 h, i diumenge de 10h a 16h. Durant les dues jornades, les persones que s’acostin al Celler tindran ocasió de tastar al voltant de 40 referències diferents, aportades pels cellers guardonats als Premis Vinari a més de Bodegues Rosàs, que hi participarà com a productor local.

D’altra banda, aquells que ho desitgin també podran apuntar-se a quatre tasts guiats: dissabte a les 12 h, Bodegues Rosàs oferirà una classe magistral sobre vermut i ratafia; Vadevi.cat, la publicació organitzadora dels Premis Vinari, ha programat dos tasts dissabte, a les 13h i a les 21h, guiats pel seu director, Joan Nebot; i el club de vins Wineissocial oferirà diumenge a les 13 h una sessió a càrrec de Ferran Centelles, qui va ser sommelier d’elBulli durant 11 anys, i Manel Sarasa, cofundador del club. Per inscriure’s als tastos, cal apropar-se al Punt d’Informació de Rubí.

Aquesta oferta vinícola s’acompanyarà, com ja va succeir l’any passat, amb prop de 6.000 tapes gastronòmiques elaborades pel Mercat Municipal. Aquest menjar es podrà adquirir, amb el mateix paper moneda que els vins, en un estand que obrirà dissabte d’11h a 24h i diumenge de 10h a 15h.

Paral·lelament a les activitats enogastronòmiques, a Fira de Rubí també proposa una àmplia programació de concerts durant les dues jornades: Username & The Passwords (dissabte, 12h), La Sidral Brass Band (dissabte, 20h), The Killing Hits (dissabte, 22h) i Muddy Wine Wax and Boogie Quintet (diumenge, 12h); I activitats per als més petits que disposaran d’una zona de jocs relacionats amb la temàtica de la fira, amb l’horari dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h, i diumenge de 10h a 14h.

Les jornades celebrades ara fa un any per inaugurar la rehabilitació del Celler van comptar amb la participació de milers de persones, que van consumir 3.400 copes de vi i més de 6.000 tapes elaborades pel Mercat Municipal.

El Celler, referent del món del vi i la cultura

En el seu primer any de reobertura, el Celler s’ha convertit en un equipament municipal de referència en dues grans temàtiques: la cultura contemporània; i el vi, la pagesia i la història local. En els darrers mesos, aquest espai ha acollit diverses exposicions artístiques, projeccions de documentals, espectacles circenses –en el marc de la Festa Major–, trobades socials organitzades pels col·legis professionals d’arquitectes i enginyers industrials, i activitats relacionades amb el vi, inclosos els tasts finals dels Premis Vinari.

Segons ha remarcat Jaume Buscallà, “des de l’inici hem entès la relació històrica que té Rubí amb el vi”. Per aquest motiu, la voluntat del Consistori és donar continuïtat a la Fira del vi, “amb l’objectiu que arreli cada cop més a la nostra ciutat”. En la mateixa línia s’ha pronunciat Joan Nebot: “Queda palès que el vi és un producte de territori, tot i que a vegades se li ha donat una imatge elitista […]. Rubí no pot perdre les seves arrels, que estan en la viticultura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa