Vins guardonats amb Premis Vinari en l’edició del 2016 es podran tastar per primer cop en un esdeveniment públic a la Fira del Vi de Rubí, prevista pel darrer cap de setmana d’octubre.

Per quart any consecutiu, el Celler Cooperatiu acollirà la mostra el dissabte 29 d’octubre d’11 a 24h i diumenge 30 entre les 11h i les 16h de la tarda i fins a una hora abans de tancar la fira, els vins es podran acompanyar de les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal.

Entre els cellers confirmats en la present edició hi ha Heretat Oller del Mas, celler guardonat amb el Vinari d’Or al millor negre de criança i també millor vi ecològic pel seu Bernat Oller 2014; Bodegas Clos d’Agon, que portarà l’Amic Rosat 2015, considerat com al millor vi rosat en aquesta edició del certamen.

Freixenet presentarà el seu Casa Sala 2007, guardonat amb el Vinari d’Or al millor escumós d’Antigues Reserves (amb criança mínima de 50 mesos); i Segura Viudas hi tindrà el Torre Galimany 2011 que s’ha endut un Vinari de Plata en la categoria d’Escumosos de Gran Reserva (és a dir, amb criança mínima de 30 mesos).

Bouquet d’Alella, que es van endur un Vinari de Plata amb el seu Bouquet d’A+ 2015 en blancs de pas per fusta; o dos dels cellers del Grup RoquetaOrigen, que portaran els seus Abadal Picapoll 2015 (millor vi blanc sense pas per fusta); i Lafou El Sender 2014, un negre que s’ha endut el Vinari de Plata en la categoria de negres de criança.

El Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008, guardonat amb el millor escumós de l’any, també es podrà tastar, així com el Xarel·lo Castell de Pujades 2015 (Bronze en la categoria de blancs joves); i el Sisquella 2014, de Cellers Clos Pons, guardonat amb un Vinari de Bronze en la categoria de blancs de pas per fusta. El Celler Mas Bella portarà, entre d’altres, el seu blanc Cartoixa, que s’ha endut un Vinari de Plata per l’anyada 2015.

El millor escumós rosat de l’any, Rosé Brut 2013 de Llopart, també estarà present a la Fira i es podrà tastar al desè estand vinícola que ocuparan els rubinencs Bodegas Rosàs.

La proposta organitzada per l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat, creix cada any. Durant l’edició del 2015, es van vendre més de 10.000 tiquets de tast i els paradistes van servir més de 8.500 tapes.

“Hem consolidat una relació de cooperació molt interessant amb Vadevi i els Vinari: el Celler de Rubí acull el tast dels vins finalistes dels Premis i, un cop els guardons s’han fet públics, alguns dels millor vins de Catalunya tornen al nostre Celler. La Fira del Vi ja és una cita vinícola de referència a la ciutat i al país”, diu Rafael Güeto, tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí.

La Fira oferirà tallers de tast a càrrec de l’Ester Bachs, directora tècnica dels Premis tan dissabte com diumenge d’13h a 14h. L’establiment local Bodegues Rosàs oferirà també un tast a cegues, dissabte a les 19h i estarà guiat pel rubinenc Marià Rosàs. Tots els tastos requereixen d’inscripció prèvia que es podrà formalitzar a partir de dilluns 24 al Punt d’Informació de l’Antiga Estació o bé, durant Fira, al punt de venda de tiquets.

La música en directe tornarà a formar part indispensable de la Fira del Vi. Dissabte a les 13h, pujarà a l’escenari del Celler el Pau Solsona Quartet amb la seva proposta jazzística; a les 20h, serà el torn del grup Funktomaka i la nit es clourà amb l’actuació de la banda The Killing Hits a partir de les 22h. Diumenge hi ha previstes dues actuacions musicals per l’hora del vermut en col·laboració amb l’Associació Blues Rubí: els Muddy Wine actuaran a les 12h i els Atomic Swing Five a les 13.30h.

La 4a Fira del Vi torna a pensar també en els nens i nenes: hi haurà tallers i espectacles infantils, dissabte 29 entre les 11h i les 14h i diumenge 30 entre les 11h i les 15h.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa