El cap de setmana del 8, 9 i 10 de juliol, l’esplanada que envolta el Celler de Rubí s’omplirà de vi, gastronomia i música en una nova convocatòria de la ja tradicional Fira del vi amb productes guardonats als Premis Vinari.
Enguany, coincidint amb el desè aniversari dels Premis Vinari, aquesta proposta enogastronòmica que fins ara era habitual a l’octubre, dona la benvinguda a una segona edició ara a l’estiu que permetrà tastar i compartir alguns dels vins premiats al concurs en les categories joves.
Hi haurà diverses parades amb productors i vins de premi, així com també les tradicionals propostes gastronòmiques que es complementaran amb música i activitats dirigides de tast de vins i de maridatges.

El programa, al detall
L’oferta vinícola inclourà la d’Excelsia Wines, que donarà a conèixer el Clos Farena Blanc 2021 (DOQ Priorat), el vi que ha estat reconegut com a millor blanc jove d’aquest 2022; també hi assistiran els responsables de la Cooperativa Marçà Falset amb l’Ètim la Pausa 2021 (DO Montsant), guanyador en aquest cas del premi al millor vi rosat de l’edició.
Hi haurà els vins de La Botera (DO Terra Alta), Adernats Vinícola de Nulles (DO Tarragona) o algun vi escumós que portaran el Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà) o Cavas Hill (DO Cava). A la fira no hi faltarà el vermut, en l’estand de Priorat B&D Lab, guanyador recent del premi al millor vermut català amb el seu Dos Deus Origins Red.
Les dues vinateries locals, Rosàs i Vinalium, complementaran la carta de vins de la trobada, amb productes guardonats que distribueixen habitualment des de les seus respectives botigues, com per exemple vins de Caves Miquel Pons, Castell d’Or o Celler de Capçanes, entre d’altres.

Tapes gastronòmiques i DJ’s
A més a més, no hi faltaran les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal, ni música de DJ’s que punxaran en directe durant les tres jornades. També s’ha preparat un programa de tastos guiats on es podran conèixer més a fons algunes de les referències presents a la fira i sessions de maridatge amb formatges que conduirà el sommelier i director dels Premis Vinari Ramon Roset i que compten amb el suport de Bonpreu-Esclat, patrocinadors dels Premis Vinari. Per poder veure l’oferta de sessions i reservar plaça, podeu entrar al següent enllaç.
Pel que fa als horaris, a diferència de la fira de la tardor, la fira s’allargarà als vespres per aprofitar que a l’estiu hi ha més hores de llum i s’evitaran així les hores del migdia amb més calor. Hi haurà activitat el divendres 8 de juliol de 19 a la mitjanit, el dissabte 9 de juliol d’11 a 14 h i de 19 a 01 h de la matinada; i el diumenge 10 de juliol d’11 a 15 h del migdia.