VadeVi
Gemma Roig (Mas Llunes): “Els Vinari ajuden a ser molt més visible com a celler”

El passat mes d’octubre de 2020, el celler Mas Llunes es feia amb el premi al millor vi de Catalunya, el Gran Vinari d’Or pel seu vi Finca Butarós 2014, convertint-se en l’únic projecte que repeteix en l’obtenció del màxim reconeixement dels Vinari (la primera edició, al 2013, va coronar el seu vi dolç). La sommelier Gemma Roig fa balanç d’aquests reconeixements i del significat que pren rebre un premi així per posicionar els seus vins i el projecte vitivinícola que gestiona amb el seu pare Antoni Roig.

El Finca Butarós 2014 va ser premiat com el millor vi de Catalunya del 2020. Com és, aquest vi?

És vi fet amb raïm d’una finca de més de 120 anys, on hi predominen la carinyena i la garnatxa però on també hi ha altres varietats barrejades. A l’hora de fer el cupatge vam voler reflectir el caràcter d’aquesta vinya, és per això que està fet amb 60% de carinyena i 40% de garnatxa. És un vi de guarda que ha passat un any en bota de roure francès i uns cinc anys més en ampolla. En tastar-lo és especiat, amb aromes de fruita negra, nou moscada, cafè… i en boca té tocs de fruita madora. És un vi untuós, fi i agradable.

I què va suposar, per al Finca Butarós 2014, guanyar aquest premi?

En el moment de guanyar el Gran Vinari d’Or feia molt poc temps que l’havíem tret al mercat i això el va fer arribar a molta més gent, que fos molt més conegut a nivell català. Això, és clar, també es va notar al celler, on hem tingut moltes més visites i trucades.

En fem unes 2.000 ampolles l’any i l’anyada que va rebre el Gran Vinari d’Or, la 2014, es va vendre molt ràpid. Al cap de quinze dies ja no ens quedava ni una ampolla entre particulars, botigues i restaurants. I a dia d’avui la gent continua preguntant. El nom els sona en relació amb els Premis Vinari i s’hi interessen.

L’impacte es deu haver notat a tot el celler.

Sí! La gent que ve potser ha estat atreta pel premi o perquè els sona el nom del celler o del vi, però a nivell global s’ha notat perquè l’interès va més enllà del Finca Butarós 2014 i qui ve acaba coneixent tots els nostres vins. Ha estat una millora general, hi ha molta més gent que coneix el Celler Mas Llunes.

Això us farà tornar a participar al concurs, doncs.

De fet hem participat als Premis Vinari des de la primera edició. Cada any ens presentem a diverses categories, mirant quins vins tenim i quins són de més bona qualitat i tenen més possibilitats de ser premiats. El primer any, de fet, també vam guanyar el Gran Vinari d’Or, amb el Garnatxa d’Empordà Solera, i des d’aleshores sempre hem aconseguit encara que fos una medalla de plata o una de bronze. I tot i que amb el Gran Vinari s’ha notat molt més, a nivell català els premis són molt coneguts i una medalla també t’ajuda a ser molt més visible com a celler, tant a nivell particular com de botigues i restaurants.

Les inscripcions per participar als Premis Vinari 2021 segueixen obertes. Trobareu més informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa