VadeVi
Jana Robles: “És un premi especial perquè porta el nom de la nostra ciutat”
  • CA

El Born Rosé Barcelona Brut 2020 va ser escollit en la darrera edició dels Barcelona Rosé com el millor escumós rosat elaborat pel mètode granvas o charmat. D’això fa gairebé un any, i ara, els responsables d’aquest escumós rosat parlen de l’evolució del projecte i de l’impacte que ha tingut el premi. “Va ser una gran sorpresa“, comparteix amb Vadevi Jana Robles, CEO i Fundadora de Born Rosé, i a més a més del que significa, afegeix, “és especial perquè porta el nom de la nostra ciutat“. Robles parla del camí traçat i de la seva aposta per la diferenciació. “Som un projecte de vi sense vinyes que hem apostat per un model híbrid que combina digital i tradicional”, explica. Explica que miren directament el consumidor i que els atrapen l’atenció amb nous formats com el vi en llauna.

Tanquen un 2022 en positiu

“Hem tingut un bon any, diu la CEO recapitulant sobre aquest passat 2022 que tanca amb un creixement significatiu del 45% en vendes a través del mercat tradicional, com l’Horeca, i també per la consolidació de mercats nacionals i internacionals”. Born Rosé, explica, té presència en vint-i-cinc països, dels quals, els més importants són Espanya, Regne Unit, Alemanya i els Estats Units. Així i tot, Robles emfatitza la seva aposta pel digital, intentant saltar-se els canals i agents habituals i arribar directament al consumidor. “Ens sentim disruptius en aquest sentit, però també és cert que diferenciar-se en línia és molt més costós perquè no competim amb altres cellers sinó amb marques o altres categories de producte com poden ser Nike, Amazon, Uniqlo…”. “Tots busquem fer-nos lloc en un mateix espai publicitari“, afegirà.

Parlant de productes, explica que l’escumós premiat va ser el segon vi que han elaborat. Compren el raïm i embotellen al Penedès de “vinyes 100% ecològiques“, apunta Jana Robles. I malgrat que se saben part d’un territori de mètode tradicional, ells han triat el granvas, el charmat. “Fem productes frescos i àgils que agraden”, explica. I tot i que tradicionalment s’ha associat els vins rosats amb estiu, amb sol, diu, “hem aconseguit desestacionalitzar-ne la venda més enllà dels mesos de calor i entrem a les cases per celebrar des de Sant Valentí fins a les festes de Nadal, o qualsevol aniversari”.

Aprenent amb el premi

“El premi ens ha ensenyat molt, a mirar-nos diferent, a saber explicar-nos com a marca”, afegeix la fundadora de Born Rosé. “Sempre ens hem sentit diferents, perquè no tenim vinyes ni celler, però això no vol dir que no puguem moure’ns per canals tradicionals”. Parla que des d’aquest reconeixement s’han obert a participar en altres concursos, en fires o mostres de producte, “i sempre explicant qui som sense complexos”. “Tant de bo repetim el guardó, perquè ara que tenim més experiència en gestionar-ho segur que en traurem molt més profit“, afegeix.

‘Rambla’ és la darrera novetat del projecte | Foto: Born Rosé

Novetats: ‘Rambla’ i nou local

Born Rosé han estat un dels projectes que han apostat i tret al mercat vi en llauna. I ara, a més a més, estan a punt de fer el llançament d’un nou producte. “Rambla és, en paraules de la CEO, un vi jove, elegant, molt fresc, també rosat, i que continua triant el color pàl·lid o de pell de ceba. És un cupatge de garnatxa negra i ull de llebre que segueix la línia de la resta de productes de la gamma. “Una ampolla menys icònica, amb tap de rosca i que es podrà comprar només al canal alimentació per un preu de menys de set euros”. Com a imatge, el panot d’aquest icònic passeig del centre de Barcelona.

Per cert que entre les novetats del projecte hi ha també el canvi d’ubicació de les seves oficines, que finalment han aterrat al seu lloc natural. “Fa pocs dies que ens hem instal·lat al Born, per fer-nos abanderats de les arrels de la marca i del projecte”, diu Jana Robles. El Born Rosé House serà un espai experiencial amb espai de tast, conclou.

Les inscripcions per participar en una nova edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards segueixen obertes. Més informació, en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa