VadeVi
Javi Bueno: “Hem esgotat les 14mil ampolles de Rebeldes en temps rècord”
A l'esquerra Javier Bueno amb el guardó que van rebre als Premis Vinari 2018
A l’esquerra Javier Bueno amb el guardó que van rebre als Premis Vinari 2018 | Cedida

!--akiadsense-->

“El Rebeldes era un vi que funcionava bé. De l’anyada 2017 en vam fer una producció de 14.000 botelles amb la previsió d’acabar-les cap al mes de maig de 2019, i al desembre ja ens vam quedar sense vi, es va esgotar en temps rècord!”.

Qui parla és Javier Bueno, propietari de Bodega Rebeldes i director comercial de Wine is Social. Bueno té clar que aquest increment de vendes “ha estat gràcies als Vinari”, és a dir, al fet que fos reconegut com al millor negre jove dels Premis del 2018. “A partir de l’octubre, quan es van fer públics els resultats, vam començar a rebre trucades de botigues interessades en el producte guanyador, molts clients ens el demanàvem i vam notar una major rotació als restaurants on tenien aquest vi”.

Rebeldes és un vi fresc, lleuger que s’ha elaborat a partir de garnatxa negra i sirà. “Un producte que busca la cara més rebel i atrevida del Montsant”, segons diuen a tall de presentació. És un “social wine” –o vi social- que naix de la inquietud i experiència de més de deu anys en el sector del vi del propietari i, gràcies, sobretot, al fet d’haver-se creuat amb Josep Serra, propietari del celler Serra Barceló. “Ens vam conèixer i entendre de seguida -recorda Bueno-, i junts ens encarreguem i acompanyem de tot el procés de producció i elaboració, des de la vinya fins al celler.

“Per fer un vi necessitem vinyes, instal·lacions, un enòleg, i un emprenedor”, diu Javier Bueno. “No ens n’amaguem pas, és un vi “por-para -tot i que no m’agrada gens el concepte-, però hem de ser conscients que no és el mateix que un celler vengui uns quants litres del mateix vi a diferents compradors i s’etiquetin sota marques diferents, que treballar unes vinyes encara que no siguin de propietat, però donar-li acompanyament en tot el cicle, des de la poda a la verema i la presentació de l’ampolla al mercat”, comenta el propietari de Rebeldes. “Hi pot haver diferències en el criteri, però no tots els por-para són iguals”, afegeix. “A més, ben aviat vinificarem a partir de vinyes pròpies, perquè enguany hem comprat una finca de tres hectàrees”, conclou respecte a aquest tema.

El Rebeldes 2018 està al mercat des de fa un parell llarg de mesos i, segons el propietari, les vendes continuen sent bones; i de fet, fins i tot i es plantegen duplicar la producció de la propera campanya. “En farem unes 26.000 ampolles i a més, traurem el Rebeldes blanc, fet amb 80% de garnatxa i 20% de macabeu, i uns tres mesos de criança en roure”, explica Bueno. “Volem consolidar el producte i continuar oferint productes atractius i de qualitat”.

Les incripcions per als Premis Vinari 2019 estan encara obertes i es poden formalitzar seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa