El representant del celler Joan Colet Rius en el moment de recollir el Vinari d'Or
El representant del celler Joan Colet Rius en el moment de recollir el Vinari d’Or | Jordi Play

!--akiadsense-->

Joan Colet Rius Gran Reserva 2014 s’alçava amb el Vinari d’Or al Millor Escumós Gran Reservade Catalunya 2018. Un nou projecte de caves d’autor, elaborat per l’actual generació dels Colet, pel jove Jaume Colet, seguint el mètode tradicional a Sant Sadurní d’Anoia. Aquest cava de bombolla fina, enalteix la frescor i l’elegància de la llarga criança. Així ho ratifica el jurat professional dels Premis Vinari que destaquen d’ell que “és un cava amb aromes delicades que recorden a la fruita blanca i la brioixeria, però amb una presència de les més exquisides i intenses en boca. De pas sedós, cremós, amb una acidesa ben equilibrada que el dota d’una gran frescor i volum, mostra el seu caràcter atractiu i la seva bona elaboració amb un final molt agradable.”

La recepta de l’èxit:

3 varietats: chardonnay, macabeu i parellada">

Selecció dels vins base">

Criança llarga de 35-36 mesos">

Dipòsits d’acer inoxidable">

Aquest projecte neix de la inquietud de Joan Colet per aconseguir elaborar caves singulars i amb un segell propi. La inquietud es materialitza convencent al seu pare d’aquest projecte personal i és que “s’han de perseguir els somnis”. A mitjans dels noranta, Joan Colet dona les primeres passes en l’elaboració de caves per la família, tot compaginant-ho amb la seva feina. Mig amateur, mig professional, quan la crisi econòmica comença a apuntar, a l’any 2006, Colet decideix ampliar el celler. I, en aquest moment, el torn és del seu fill Jaume, qui es planteja estudiar enologia per seguir aquest camí de cavista.

Dit i fet, el Jaume es treu els estudis, s’engresca a fer campanyes a França i en obtenir l’experiència necessària per tornar al celler familiar i professionalitzar-lo. Era el 2014 i el Jaume amb noves idees agafa el projecte i surt a vendre’l. Construeix una nova imatge, aposta per criances més llargues, selecciona els millor vins perquè encaixin en el projecte… Una aventura que ha anat creixent, incrementant el volum de producció i facturació, i que enguany ha vist el pòdium als Premis Vinari, reconeixent l’excel·lència de les seves llargues reserves. Així ho explica Jaume Colet, orgullós pel camí recorregut però conscient de l’exigència pel que queda per recórrer: “la sort de ser un celler petit és la grandesa de cuidar cada detall del procés d’elaboració del cava fins a l’extenuació… La selecció acurada dels vins base, el cupatge personal i selectiu, la criança en taps de suro o el desgorj en el moment òptim són processos que s’uneixen, doncs, a l’ambició constant per a aconseguir que en cada ampolla hi hagi una bona part de l’ànima d’aquesta història familiar”.

Gran Reserva de Joan Colet Rius Vinari d'Or 2018

!--akiadsense-->

El cupatge d’aquest cava és principalment chardonnay (45%) i la resta a parts igual de macabeu i parellada, meticulosament seleccionats a petits pagesos de l’Alt Penedès, de les zones de Sant Sadurní, Guardiola, Font-Rubí. La primera anyada del Jaume que es va incorporar al 100% al negoci, la 2014, ha reposat en la petita cava de Sant Sadurní amb una llarga criança, com a mínim 35 mesos. Aquest temps i paciència són les claus perquè aquest escumós afini la bombolla i maduri la seva expressió, convertint-se en un cava d’elegant finesa i vocació gastronòmica.

Del Cava Joan Colet Gran Reserva Brut Nature 2014 n’han produït 1.650 ampolles, la majoria de les quals es troben al mercat català.

Preu aproximat: 14 euros">

Cava Joan Colet Rius. Carrer Pi i Maragall, 10 – 08770 Sant Sadurní d’Anoia ">

Tel. 93 891 43 49 – info@cavajoancolet.com">

Nou comentari

Comparteix