Joan Ignasi Domènech: “El Bancal del Bosc és un vi honest amb el paisatge, el clima i la varietat”
Joan Ignasi Domènech, de Terra de Garnatxes, va format part del jurat avaluador del concurs de l'Alguer
Joan Ignasi Domènech fa de jurat en alguns concursos de vins | Grenaches du Monde

!--akiadsense-->

La família Domènech és propietària des del 2002 d’una de les vinyes més antigues de Capçanes, al Priorat. En Joan Ignasi Domènech és el responsable del projecte, una persona inquieta a qui no espanten els reptes i que sovint és notícia per haver endegat nous projectes que reforcen el vi com a producte o la cultura del vi com a concepte. Una de les últimes apostes té a veure amb el paisatge i l’entorn de les vinyes que treballa: ell i xef Yolanda Bustos han ideat un menú maridatge que permet tastar els seus vins i les plantes i herbes que han recollit a l’entorn de les finques de la família.

Precisament aquest entorn podria ser un dels secrets de l’èxit del Bancal del Bosc 2016, el vi que en la passada edició dels Premis Vinari va ser guardonat amb la medalla d’or en la categoria dels blancs joves. “Suposo que un dels motius que l’han fet mereixedor del premi és que sigui un vi honest amb el paisatge, el clima i la varietat“, diu Domènech. Un vi, expliquen, que expressa intensitat de fruita fresca blanca, principalment pera i poma, amb notes cítriques, flor blanca i tocs de fonoll amb fons mineral”. El Bancal del Bosc és un monovarietal de garnatxa blanca.

Aquest reconeixement ha estat benvingut i celebrat al celler, perquè el Premi ha donat visibilitat al producte i al celler, però sobretot, perquè “ens permet confirmar que allò que fem té un valor”, diu el propietari. A més, considera que un reconeixement així “és un valor afegit” que atrau l’atenció del consumidor i del distribuïdor. “Puc constatar que algunes botigues especialitzades ens van trucar perquè volien tenir algunes ampolles del vi dels Vinari”.

Joan Ignasi Domènech no va poder assistir a la Gala de lliurament dels Premis Vinari 2017 a recollir el premi en persona, però recorda bé l’anècdota de la nit: “Quan vaig anunciar a l’0rganització que no podria assitir a l’acte, em van respondre: ‘Doncs estigues connectat a la tele’, i així va ser que em vaig endur la gran sorpresa”.

Nou comentari