Aquest migdia s’ha presentat en roda de premsa la novena edició dels Premis Vinari de vins catalans, en un acte que ha coincidit amb l’inici de la jornada de tastos dels prop de 850 vins que enguany competeixen al certamen.

Així, mentre en una de les sales de l’escola, una vintena de professionals avaluaven a cegues les diferents referències, a la roda de premsa s’hi ha presentat les novetats de l’any. Destaca el canvi en l’assignació de medalles que enguany es repartiran en medalles Gran Or, Or i Plata en funció de les puntuacions més altes, “tot acostant-se al sistemes d’altres concursos de vins de l’àmbit internacional”, deia l’Eva Vicens, directora del Vadevi.

D’altra banda, per tal de donar més recorregut als vins joves durant la temporada d’estiu, també s’ha anunciat la celebració de dues gales de lliurament de premis, la tradicional del mes d’octubre (que es farà el dia 8) i una anterior el 9 de juliol, on s’hi desvetllaran els millors joves de diverses categories (blancs, negres, rosats i escumós) i els premis d’enoturisme que en aquesta edició s’han incrementat en nombre per donar més valor a les experiències de turisme i vi que s’organitzen arreu de Catalunya.

Precisament aquesta aposta per l’enoturisme s’ha fet de la mà de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. La seva directora, Ester Garcia, ha manifestat la satisfacció per l’increment de participació en aquesta categoria: “Aquest any, el jurat hem valorat fins a 43 propostes diferents”, comentava, “i optaven a millor allotjament, restaurant o wine bar, visita o proposta enoturística”. I ha continuat: “Hem de continuar apostant i ampliant aquest tipus de reconeixements, perquè contribueixen a entendre i conèixer millor el territori, i sobretot, acompanyen el moment d’eclosió que està vivint aquest sector en tot l’àmbit català”.

A la gala del nou de juliol es donaran nou premis d’enoturisme, dues mencions especials i farem mencions especials als finalistes”, ha conclòs Garcia.

Per la seva banda, el Tinent d’Alcalde de l’àrea de Desenvolupament econòmic i projecció exterior de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, ha confirmat l’assoliment dels objectius marcats a l’inici de la col·laboració amb el concurs -com per exemple que Vilafranca hagi esdevingut capital del vi, o que hagi acompanyat l’increment del prestigi dels vins catalans, “i un concurs com els Vinari, que ere necessari pel sector, ho ha aconseguit”, ha comentat; – i també ha manifestat amb contundència que “la dels Vinari és una història d’èxit que s’ha anat consolidant i introduint millores constants edició rere edició”. “És un concurs molt viu i encara té camí per recórrer”, deia en referència al desè aniversari que celebrarà l’any 2022 i pel qual “hem de pensar com fer-la encara més grossa”.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats pel diari Vadevi, van néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i d’orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat.

El concurs és possible gràcies al patrocini de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Ajuntament de Rubí, Banc 11onze, Agbar, Vins i Licors Grau; el suport de Gràfiques Varias, Riedel Euroselecció, Vinventions, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Petrolis Independents, Bonpreu-Esclat, Sanmy, Suberis Legatus, l’Incavi, les Denominacions d’Origen catalanes, l’Associació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix