VadeVi
Joan Vendrell: “Tenir un Premi Vinari és un argument de venda potent”
Joan Manel Vendrell (esquerra) i Joan Vendrell, responsables actuals de Mas Gomà 1724
Joan Manel Vendrell (esquerra) i Joan Vendrell, responsables actuals de Mas Gomà 1724

!--akiadsense-->

Expliquen que les primeres pàgines de la finca Mas Gomà es van escriure l’any 1724, la data de fundació oficial de la finca, i que d’aquí ve el nom de l’empresa. I també que la família Vendrell hi va fer cap al segle XIX, quan n’era propietari l’escriptor i bisbe català Josep Torras i Bages. A la mort del pensador, l’any 1916, els Vendrell van comprar la propietat i cap als anys trenta del segla passat, van construir el celler vora la masia pairal.

Descendents d’aquell emprenedor, Joan Manel Vendrell i Joan Vendrell, han pres actualment el testimoni del projecte: en Joan Manel, portant el dia a dia de les vinyes, i el seu fill assumint més tasques de gestió, administració i vendes. Comparteixen passió i dedicació pel que fan, i celebren petits moments de satisfacció que els dóna la feina com quan van rebre el Premi Vinari d’Or 2017 en la categoria d’Escumosos Reserva pel seu Brut Nature Original 2013. “És una cosa que mai t’esperes, però quan sents el nom del teu producte, la il·lusió que tens és enorme”, confessa la generació més jove, actual director general del celler.

Joan Vendrell explica que haver rebut un Premi Vinari ha estat positiu pel celler, i que ha tingut un impacte especial en el sector de la distribució i la restauració. “Un Premi així t’obre portes i és un argument potent de venda”, diu Vendrell. “De fet, ens va passar una cosa curiosa, i és que vam anar a presentar el vi a un restaurant i ens van dir que ja el coneixien gràcies a un client habitual del local. Recordo que el propietari ens va dir: ‘Un client ens va portar l’ampolla dient que aquell cava era molt bo, que feia poc que havia guanyat un premi i que l’havíem de tenir a la carta’”.

Sigui com sigui, el cert és que el mercat interior és important pel celler penedesenc, tot i que l’any passat encara van exportar un percentatge més alt del que van vendre a casa. L’objectiu, en general, és crear marca iposicionar-se com a producte i marca de qualitat a Catalunya, i en aquest sentit estan fent una aposta ferma per apropar-se a restaurants d’alta cuina o botigues especialitzades on, diu Vendrell, “sabem que tracten molt bé els vins”.

Mas Gomà 1724 treballa unes 22 hectàrees a Les Cabanyes, al costat de Vilafranca, i elabora anualment entre vint-i-cinc i vint-i-vuit mil ampolles. Enguany, a més, incrementaran la xifra global perquè treuen nou producte al mercat, un monovarietal de xarel·lo elaborat, segons Vendrell, seguint la mateixa línia que els caves. Aquesta setmana embotellen, així que ara només falta esperar.

Les inscripcions estan obertes per a participar als Premis Vinari 2018 fins a finals de març. Trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.

Inscripcions Premis Vinari 2018

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa