VadeVi
Jordi Guilera: “L’importador de Finlàndia ens va triplicar la comanda en saber que teníem un Vinari”
Jordi Guilera, amb la resta de responsables del Cava Guilera amb els diplomes i guardons dels Premis Vinari 2018
Jordi Guilera, amb la resta de responsables del Cava Guilera amb els diplomes i guardons dels Premis Vinari 2018

!--akiadsense-->

En l’edició dels Premis Vinari 2018, el Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 va ser el Millor Vi Escumós. Ara que s’han tronat a obrir les inscripcions pel concurs de vins catalans parlem amb un dels responsables de la cava familiar, Jordi Guilera, que explica què suposa rebre un guardó com aquest.

Vau obtenir un dels grans premis de l’edició 2018 dels Vinari. Què ha suposat per Cava Guilera aquest reconeixement?

D’entrada, una gran sorpresa, no ens esperàvem el Premi i ens va fer moltíssima il·lusió. Som un petit celler familiar i guanyar un Vinari ens ha donat una projecció molt gran.

En quin sentit?

Presència a mitjans de comunicació, entrevistes i articles a la premsa… I aquest altaveu ha atret nous clients, que venien i ens deien: ‘teniu el millor escumós de Catalunya, oi?’ Fins i tot el distribuïdor celebra que li ha obert noves portes a l’hora de vendre els vins. Hem tingut un retorn molt bo, estem realment contents.

A nivell de vendes, l’impacte també ha estat positiu?

Si, sobretot del producte guanyador, el Brut Nature Gran Reserva 2009; és cert que no en fem moltes ampolles, però es va esgotar ràpid. I lo millor, és que el client s’ha interessat també per la resta de productes de la gamma, hi ha hagut ‘efecte arrossegament’.

Quan parla del client, es refereix a públic català?

Si i no; perquè el premi també ha tingut ressò internacional. Quan el nostre importador de Finlàndia es va assabentar del Premi, ens va triplicar la comanda. I d’alguna manera és normal, sempre crida més l’atenció un producte que porti un segell de producte premiat. En tot cas, pensàvem en l’impacte dels Vinari es reduïa sobretot en un context català i la gran sorpresa va ser adonar-nos que el reconeixement havia traspassat fronteres.

Com és el dia a dia de Jordi Guilera?

Cada dia és una gimcana! Ahir vam acabar de podar i aviat comencem el tiratge; també hi ha l’enoturisme, del qual se n’encarrega sobretot la meva germana Marta, però hi sóc si fa falta; tenim una casa rural, on la gent pot venir a gaudir de l’entorn del Penedès; també hi ha la feina de celler: carregar pupitres, fer el desgorjat, l’etiquetatge…, i en les hores que em queden lliures, poso al dia la feina de despatx.

Els Premis Vinari dels vins catalans tenen oberta l’edició del 2019. Tota la informació de participació i inscripcions, al lloc web www.premisvinari.cat; enllaç directe al sistema d’inscripcions, aquí.">

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa