VadeVi
Josep Maria Cots Montlleó, Premi Monvínic 2016 a la Trajectòria

Josep Maria Cots i Montlleó és enguany el guanyador del Premi Monvínic a la Trajectòria Professional en el Món del Vi. Cots i Montlleó, pagès que ha dedicat la seva vida a la terra i al vi, ha estat guardonat a l’acte de lliurament de la quarta edició dels Premi Vinari, que ha tingut lloc a l’Auditori de Vilafranca del Penedès aquest divendres al vespre.

Home de consens, arrelat i molt vinculat a la seva Priorat natal, Cots i Montlleó fou director de les Cooperatives de Falset-Marçà i de Capçanes. Els qui el coneixen i l’han tractat el defineixen com una persona treballadora, inquieta i avançada al seu temps, que ha entès prioritari el saber fer, però també poder-ho explicar. El guardonat ha contribuït a fer la viticultura del Priorat una mica més gran.

El guardonat ha pujat a l’escenari per explicar que de la cooperativa “me n’emporto molt bons records, jo m’he fet gran allà, però els anys passen i la gent ha de continuar. Els meus records seran inesborrables, i això sí, seguiré ajudant els meus companys”, ha dit en Josep Maria Cots.

La Gala ha estat l’acte final d’aquesta edició del certamen que va arrencar la passada primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que ha aconseguit la participació de més 850 referències de vins emparats sota les dotze denominacions d’origen de Catalunya. Aquest Premi neix amb la voluntat de reconèixer a personalitats que han dedicat la seva vida al món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa