VadeVi
L’examen final dels Vinari, el 12 de setembre a Rubí
  • CA

Els Premis Vinari dels vins catalans d’aquest 2016 encaren la fase final del concurs amb la jornada de tast de les referències finalistes. Aquesta sessió tindrà lloc dilluns 12 de setembre al Celler Cooperatiu de Rubí, una joia modernista de la qual se n’ha recuperat l’ús coincidint amb aquest mateix esdeveniment a la primera edició dels Vinari l’any 2013.

La jornada començarà a les 17h de la tarda i comptarà amb la participació d’una trentena de professionals de tast, entre els quals, sommeliers, enòlegs, periodistes del vi, gent de la distribució i altres personalitats vinculades al sector vitivinícola del país. Alguns dels noms confirmats són la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; el millor sommelier de l’Estat d’aquest 2016, Josep Pelegrín; Jaume Árboles, Àngel Garcia Petit, de l’Associació Catalana d’Enòlegs; i els comunicadors Ramon Roset, Josep Sucarrats i Ruth Troyano, entre molts d’altres.

Enguany, en aquesta quarta edició, s’han presentat a concurs més de 850 vins de cellers catalans, dels quals, poc més de 200 s’han fet un lloc a la final, havent estat els millors puntuats durant les fases prèvies que enguany s’han fet a Monvínic durant els mesos de maig i juny. La metodologia del concurs continua sent la mateixa, és a dir, avaluar els vins totalment a cegues. Les referències que obtinguin les millors puntuacions en aquest tast de Rubí, s’enduran els guardons que els acreditaran com a millors vins de Catalunya del 2016. La gala de lliurament tindrà lloc divendres 7 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

El Celler de Rubí, un antic Celler Cooperatiu modernista obra de Cèsar Martinell, és avui un equipament municipal de referència en dues grans temàtiques: la cultura contemporània i el vi. En els darrers temps, l’emblemàtic edifici del deixeble d’Antoni Gaudí s’ha consolidat com a espai d’exposicions i propostes escèniques de qualitat, però també d’activitats familiars i festivals amb identitat pròpia com el Peacock Rubí Art Festival, l’InFest, el festival internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i freak o la fira d’arts escèniques Teatre sense Teatre. La transformació del Celler ha sabut mantenir la seva ànima vitivinícola i segueix vinculat al món del vi, la pagesia i la historia local. A més del tast final del Premis Vinari, també hi té lloc la Fira del Vi on hi participen alguns dels vins guardonats de l’any.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa