VadeVi
La cursa del Premis Vinari comença aquest dimarts
  • CA

Ja és la quarta edició i és sempre emocionant pels Premis Vinari el dia del primer tast.

S’han classificat els milers d’ampolles que s’han inscrit a concurs, s’ha convocat al jurat, s’ha preparat l’espai i tots els detalls per tal que els tastadors puguin, totalment a cegues, valorar els primers vins.

En total seran més de 850 vins els que passaran per les boques i nassos del jurat que amb molta cura ha organitzat i preparat Ester Bachs.

El primer i la resta de tastos es farà a Monvínic. Els Premis Vinari recuperen aquest espai emblemàtic de Barcelona, de la mateixa manera que recuperen també la proposta de no separar els vins en funció de la seva procedència.

Així doncs, en el d’aquest dimarts, i en tota la resta que es farà durant quatre setmanes a Monvínic es tastaran un centenar de vins, de totes les categories:

Blancs Joves, Blancs de pas per Fusta (fermentació i/o criança en recipients de fusta), Rosats, Negres Joves (sense pas per recipients de fusta), Negres de Criança (amb criança en recipients de fusta fins a un màxim de 12 mesos), Negres de Guarda (amb criança en recipients de fusta de més de 12 mesos), Vins dolços, rancis i de postres Vins. I dins dels escumosos, els Joves (criança en ampolla mínima de 9 mesos), els Reserva (criança mínima de 15 mesos), els Gran Reserva (criança mínima de 30 mesos), les Antigues Reserves (criança mínima de 50 mesos) i els Rosats.

Una de les novetats d’aquest any pel que fa al jurat és que s’ha tingut en compte que gent de fora valori els vins catalans. Tastadors espanyols, americans i brasilers entre d’altres, tots ells professionals de recnegut prestigi, s’asseuran amb tastadors catalans grans coneixedors dels nostres vins i entre tots, i totalment a cegues hi posaran nota.

Del resultat d’aquests tastos en sortiran els finalistes que són el que gràcies a l’Ajuntament de Rubí es trobaran a la gran final. I un altre Ajuntament, en aquest cas el de Vilafranca del Penedès és el que permetrà, com cada any, fer la gran festa de lliurament dels Premis Vinari. L’única gran trobada del sector no comercial que permet intercanviar impressions entre els elaboradors d’arreu del territori.

Totes les informacións sobre el concurs les podeu trobar aquí o a aquesta seccció del Vadevi.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa