La primera fase de tastos s’ha fet a Monvínic durant els mesos de juny i juliol | Jordi Play

!–akiadsense–>

D’avui en quinze els Premis Vinari del 2017 ja tindran nom i cognoms. I és que després de les fases preliminars a Monvínic, els vins que han obtingut una millor puntuació (i que queden en l’anonimat) es tastaran de nou en la fase final del concurs: dilluns 4 de setembre serà la jornada definitiva de la qual sortiran els vins guanyadors de la cinquena edició del concurs de vins catalans.

El tast final es farà un any més al Celler Cooperatiu de Rubí, tal com s’ha fet des de la primera edició dels Vinari i es farà en horari de tarda. Entre el panell de tast que en farà l’avaluació estarà format per alguns membres del Panell Oficial de l’INCAVI, professionals de la sommelieria, l’enologia, prescriptors i periodistes de vi, així com també alguns perfils vinculats amb la distribució del producte. A més, com a novetat, hi participaran alguns tastadors de l’àmbit internacional, que es donaran a conèixer en els propers dies.

Els vins premiats es donaran a conèixer el divendres 6 d’octubre en una gala especial que s’emetrà en directe per Televisió de Catalunya. En aquest esdeveniment, que tindrà lloc a Vilafranca del Penedès, es faran públics els noms dels vins guardonats (un or, tres plates i cinc bronzes) en les següents categories:

  1. Blancs Joves
  2. Blancs amb Criança
  3. Rosats
  4. Negres Joves
  5. Negres de Criança (amb criança fins a un màxim de 12 mesos)
  6. Negres de Guarda (amb criança de més de 12 mesos)
  7. Vins dolços, rancis i de postres
  8. Escumosos Joves (criança en ampolla mínima en rima de 9 mesos)
  9. Escumosos Reserva (criança mínima de 15 mesos)
  10. Escumosos Gran Reserva (criança mínima de 30 mesos)
  11. Escumosos Antigues Reserves (criança mínima de 50 mesos)
  12. Escumosos Rosats

A més, també es reconeixerà el millor vi ecològic; la millor etiqueta de vi (que triarà un jurat especialitzat, fora de les sessions de tast a cegues dels vins); i el Gran Vinari d’Or, el millor vi de Catalunya de l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa