VadeVi
Marta Pairó (Pere Guardiola): “L’etiqueta del Floresta 3B8 reflecteix l’admiració que sentim per la terra”
  • CA
Marta Pairó, obrint una ampolla del Floresta 3B8
Marta Pairó, obrint una ampolla del Floresta 3B8 | Marta Pairó

!–akiadsense–>

El Premi Vinari AGBAR a la Millor Etiqueta de vi 2017 va ser pel Floresta 3B8 del celler Pere Guardiola. Una referència que, segons el jurat avaluador, presenta una imatge “senzilla però amb personalitat, que transmet un missatge molt clar, identifica el vi i fa marca“. A més a més, “mostra un lligam molt clar amb la terra, l’origen de tots els vins”.

Marta Pairó és la responsable de comunicació del celler Pere Guardiola. Explica que aquest reconeixement ha certificat que el canvi d’imatge va ser una decisió encertada: “Volíem una renovació, un segell que reflectís la nostra passió pel vi i l’admiració que sentim per la terra”. I és precisament això el que van traslladar al dissenyador, que va conceptualitzar-la amb aquesta F, de Floresta, dibuixada sobre un fons de terra.

Etiqueta del Floresta 3B8 del celler Pere Guardiola

El cert és que la imatge és un dels factors clau a l’hora de triar un vi o un altre. Estudis sobre el comportament del consumidor ho certifiquen, i Pairó també ho té clar: “És essencial preocupar-se per la imatge perquè si el vi està bo, segur que qui el compra repetirà; però la pregunta clau és ‘com es guia la persona que ha de fer la compra d’un vi per primer cop?’

La cap de comunicació del celler entén que el consumidor es pot interessar per la zona, per les varietats o el preu, “però estic segura que l’etiqueta és un factor decisiu”, comenta. I ho remata així: “El consumidor és qui decideix i per convèncer-lo, hem de posar al seu abast imatges que el cridin a agafar l’ampolla i a pensar: ‘Carai, vull aquest vi!'”

Marta Pairó afirma que rebre un Vinari ha suposat un impacte positiu pel celler, sobretot perquè ha despertat major interès per les diverses gammes de vins que elaboren. En aquest sentit, es mostra satisfeta i agraïda pel Premi.

Els Premis Vinari van incorporar el reconeixement a la millor etiqueta l’any 2016, ara fa dues edicions. En tant que els vins que competeixen al certamen s’avaluen a cegues, cal insistir en el fet que el jurat avaluador d’aquesta categoria és diferent del qui posa nota al producte; en aquest cas, està format per professionals de la imatge, la il·lustració i el disseny i trien la guanyadora en funció de diversos criteris gràfics, visuals i de concepte.

Les inscripcions per participar als Premis Vinari 2018 estan obertes. Si es vol optar a aquest Premi, cal marcar la casella que demana si es vol participar en aquesta categoria mentre s’està fent la inscripció del vi. Un cop fet aquest pas, és imprescindible fer arribar l’etiqueta en format imatge (jpg, png) o pdf al correu electrònic [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa