VadeVi
Marta Vidal: “Vallformosa és un ecosistema que vol posar en valor el territori”
  • CA

Durant tres anys consecutius han estat el celler més premiat dels Premis Vinari 2022. I n’estan contents, per descomptat, perquè aquest tipus de reconeixements reforcen els vins que fan, però també els encoratgen a continuar treballant en la mateixa línia que fins ara. Marta Vidal, CEO de Vallformosa atén Vadevi per fer balanç i insisteix que és un premi de molta gent, de tot l’equip del celler, i també dels viticultors que fan possible el fruit.

“Estem contents de la menció, d’entrada perquè hi ha molts cellers que fan bons vins”, comenta Vidal. “Però l’orgull és major quan t’adones que el premi és per la suma de medalles atorgades als productes que fem”, i que “hem repetit com a millor de l’any en les tres darreres edicions”. “És premi a un model de negoci“, apuntarà, que ens “ajuda a mantenir els estàndards”.

Premi a un model de negoci

Marta Vidal fa valer aquest model, alhora que la figura del viticultor. “Tenim un model de negoci molt únic, molt propi, en el qual hem fet una aposta important per treballar molt a prop del viticultor”, explica. “Ells són els nostres ulls a la vinya, qui coneixen bé cada parcel·la, cada cep i la millor manera de treballar-la”. Des del celler, comenta, es fa una selecció de vinyes per decidir la varietat o el cupatge de cada producte, de manera que el procés “passa per una traçabilitat total”.

“Vallformosa és un ecosistema que intenta donar valor al territori”, continua, “allunyant-nos” del que seria un sistema industrial, perquè la nostra és “una empresa de persones“. I “volem fer coses que importin, que ajudin a cuidar l’entorn, a generar futur”. “Així és com entenem nosaltres el projecte”, afegeix la CEO.

Marta Vidal, en una imatge recent entre vinyes | Foto: Vallformosa

Tot plegat, amb una mirada àmplia. “Hem de pensar en gran, molt més enllà de la companyia”, comenta. “Si volem continuar aquí d’aquí a cent anys, hem de pensar en col·lectiu per poder sumar i aportar entre tots”. “No ens podem conformar ni mirar-nos el melic, perquè en auest sector tots volem el mateix, que el producte es conegui, que agradi i que es consolidi al mercat”. “Tenim una riquesa brutal de projectes, i dividint-nos no ho fem valdre”, afegirà.

Aquesta mirada coral se suma a un segon objectiu d’empresa, que s’enfoca en el consumidor. “Volem estar presents en la seva vida, acompanyar-lo, fer-lo gaudir”. D’aquí que la marca tingui al mercat una àmplia gamma de producte que a més, enguany, ha estat fortament reconeguda al concurs de vins catalans. Vuit medalles que els han fet mereixedors, com dèiem, del premi al millor celler de Catalunya de 2022.

Els premiats

Els vins premiats de Vallformosa als Premis Vinari 2022 han estat els següents:

  • Masia Freyé Parellada Muscat 2021, Vallformosa (DO Penedès)
  • Mas La Roca Rosé 2021, Vallformosa (DO Penedès)
  • Vallformosa Fest Brut Rosé, Vallformosa (DO Cava)
  • Vallformosa Origen Brut Rosé, Vallformosa (DO Cava)
  • Vallformosa Col·lecció Brut Pinot Noir 2019, Vallformosa (DO Cava)
  • Vallformosa Fest Brut Nature Bio – Organic 2019, Vallformosa (DO Cava)
  • Mistinguett Brut Nature Bio – Organic 2019, Vallformosa (DO Cava)
  • Vallformosa Gala Brut Nature Reserva 2018, Vallformosa (DO Cava).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa