VadeVi
Masia Freyé Syrah Sumoll 2020, el millor rosat dels Premis Vinari 2021
  • CA

–>

Si resultar el vi guanyador d’una categoria dels Premis Vinaris ja és una fita complicada, donada la gran quantitat i qualitat de vins catalans, revalidar el títol per segon any consecutiu és un mèrit superlatiu per un vi. I això és el que ha succeït en la categoria de vins rosats. El Masia Freyé Syrah Sumoll ha assolit la fita de ser dos anys seguits guanyador de la medalla al millor vi rosat dels Premis Vinari.

I això no és per casualitat, és un d’aquells vins fàcils de beure, llaminer i seductor, capaç d’enamorar tots els paladars. Segurament molts us preguntareu la clau del seu èxit, doncs no n’hi ha cap més que haver sabut trobar les proporcions idònies per fer un cupatge de dues varietats negres que es complementen de meravella.

Tot i ser un vi amable i molt fàcil de beure, està molt lluny d’aquells vins rosats frívols i plens d’aromes que ens recorden una botiga de llaminadures.

El Masia Freyé Syrah Sumoll 2020 presenta un color rosat pàl·lid, un punt més pujat que el color provençal típic, amb reflexes roses. Net i brillant.

En nas és molt intens, de seguida es poden apreciar les seves aromes afruitades, marcades per les fruites vermelles de bosc, fresques i sucoses, gerds, groselles, nabius vermells, acompanyades de notes florals, les típiques de la sirà, violetes, que li donen certa exuberància aromàtica, formant tot plegat un conjunt que atrapa.

En boca té una entrada suau, marcada per una acidesa viva que li aporta frescor. El pas de boca és força ample i molt marcat pel caràcter afruitat del vi. De bell nou les aromes afruitades en són les protagonistes, ara esperonades per l’acidesa que les acompanya i que les condueix fins un final de boca llarg i força persistent. L’equilibri de tots els elements el fan un vi molt i molt llaminer.

És un vi per gaudir-lo tot sol, com a copa en una terrassa, com a copa de benvinguda, però també és un vi extraordinari per acompanyar tota mena d’aperitius. També és una molt bona opció per pizzes, sempre i quan no portin altre formatge que la mozzarela i les pastes més lleugeres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa