Eva Vicens, Salvador Cot, Ana Martínez, Teresa Jordà i Salvador Puig
Eva Vicens, Salvador Cot, Ana Martínez, Teresa Jordà i Salvador Puig | Premis Vinari

!–akiadsense–>

Alea iacta est! El Celler de Rubí -una joia modernista de Cèsar Martinell- ha acollit aquest dilluns a la tarda el tast final dels Premis Vinari 2018. 197 vins s’han tastat, avaluat i ara ja només queda fer el recompte per conèixer quins són. En el tast hi han participat 25 tastadors professionals, que han decidit quins seran els millors vins de Catalunya d’enguany. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, qui ha fet un breu parlament destacant que “el vi català té un llenguatge universal”. A més, ha posat de relleu “l’excel·lència vitivinícola d’aquest país”, i ha afirmat que “el vi és territori, el territori és paisatge, i el paisatge és societat”. Per tant, ha dit, “el vi és societat i és país”.

També hi ha assistit l’alcaldessa de Rubí, la socialista Ana María Martínez, qui ha destacat que la ciutat de Rubí “està vinculada amb els Premis des del seu naixement”. Per la seva banda, Salvador Cot, editor de Vadevi -el diari de vins que organitza els Premis Vinari-, ha recalcat que els Premis Vinari són “un projecte de país”. Durant la seva intervenció, Cot ha assenyalat que les empreses que fabriquen vins “no són empreses normals”, i ha deixat clar que Catalunya “no necessita grans importacions de vins, perquè nosaltres en tenim i són molt bons”.

902 vins, 250 cellers i 71 tastadors

El panell del tast final ha estat format entre d’altres pel president del Col·legi d’Enòlegs Joan Miquel Canals; el gerent i enòleg de Vins i Licors Grau, Jordi Grau; Sam Wylie, sommelier britànica que treballa amb un dels més prestigiosos distribuïdors de vins a Londres; David Forer, Master of Wine, i David Seijas, exsommelier d’El Bulli i Nas d’Or 2006. També hi han participat membres del panel de tast official de l’INCAVI, així com periodistes especialitzats com Josep Sucarrats, Meritxell Falgueras i Ramon Roset. Dels 250 cellers que han participat en la sisena edició del concurs, l’any en què se n’han presentat més, 121 han arribat a la final.

Els 902 vins que ha competit al concurs de vins catalans han estat avaluats a la fase preliminar per 71 tastadors, entre els quals hi ha enòlegs, sommeliers, distribuïdors i periodistes especialitzats. Del resultat del tast final d’aquest dilluns a Rubí, en sortiran 150 premis que es lliuraran a la gala que es farà a Vilafranca del Penedès el divendres 5 d’octubre i que es retransmetrà en directe per Televisió de Catalunya.

Els Premis Vinari estan organitzats pel diari Vadevi i són possibles gràcies a CaixaBank, l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès, l’Ajuntament de Rubí, Vins i Licors Grau, Nissan Elèctric, AGBAR, Euroselecció-Riedel, Gràfiques VARIAS, Suberis Legatus, l’INCAVI, totes les Denominacions d’Origen de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers; i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa