VadeVi
Miquel Coca: “Els Premis Vinari confirmen que podem estar orgullosos del vi català”
Miquel (a l'esquerra) i Toni Coca i Fitó
Miquel (a l’esquerra) i Toni Coca i Fitó

!--akiadsense-->

Coca i Fitó s’autodefineix com un celler innovador, dinàmic i creador de “vins singulars de la Mediterrània i l’Atlàntic”. I el cert és que el projecte va nàixer de dos germans emprenedors, en Toni i Miquel Coca i Fitó, que comparteixen passió pel vi i professen respecte absolut per la terra. “Al final tot és paisatge i sentiment”, diuen, i potser ha estat aquesta la combinació responsable del Vinari d’Or que es van endur al 2017 pel vi rosat de la seva gamma.

El projecte va començar a la població de Masroig (Priorat) l’any 2006 i va veure sortir els seus primers vins sota el paraigües de la DO Montsant. Amb el pas dels anys, han ampliat el radi d’acció i han tret al mercat productes de la Denominació d’Origen Terra Alta, Empordà i Priorat, a nivell català, i de la Ribeira Sacra, a Galícia. La major part del vi que elaboren prové de vinyes pròpies.

Els Vinari sempre us han tractat bé i en aquests cinc anys heu rebut diversos reconeixements, entre els quals, l’or pel vostre rosat en la passada edició. Això reforça la vostra concepció de projecte?

Sí, el retorn que pot tenir un Premi així és força positiu i a nosaltres ens ha ajudat sobretot a posicionar-nos com a marca. Aquests Premis confirmen que podem estar orgullosos de la feina que fem a casa, però també de la qualitat del vi que s’elabora en el conjunt de Catalunya.

Calen uns Premis per creure’s que la feina s’està fent bé?

Encara no ens ho acabem de creure, però les coses s’estan fent bé i els Vinari no només reforcen el concepte de vi català, sinó que cada any demostren que hi ha productes molt ben fets i que poden agradar molt. El cert és que hi ha interès a nivell intern, però també fora, on cada cop s’interessen més pels nostres vins i els donen reconeixements importants.

I què passa amb els rosats, van guanyant acceptació?

Amb els rosats costa i encara costarà que s’apreciïn igual que avui dia els vins blancs o els negres. Potser és que fins ara no s’ha fet la feina bé del tot, però n’hem après i cada cop en sabem més. El que és important és que tractem el producte amb el mateix mimo que la resta d’elaboracions. D’aquí uns anys, estic segur que guanyaran molt de prestigi i s’equipararan a la resta d’elaboracions.

Aquest Premi d’Or us ha permès vendre més ampolles del rosat?

El cert és que fem poca producció, i el que ens ha passat és que quan es van donar a conèixer els guanyadors dels Vinari 2017 ja gairebé no ens quedaven ampolles. Els productes de l’anyada i amb poca producció tenen aquest risc, que potser quan reben el Premi ja estan gairebé esgotats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep  Pagès  i  Canaleta  de  CARDEDEU a abril 02, 2018 | 17:47
    Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU abril 02, 2018 | 17:47
    MIQUEL COCA .Es Veritat els Catalans i Catalanes tenim que estar molt orgullosos del que donen les Vinyes de Catalunya uns BONS VINS CATALANS Per esta BEM ORGULLOSOS de els Pero els Catalans i Catalanes encara beuen molts mes RIOJAS I VINS ESPANYOLS QUE NO PAS CATALANS Unaltra manera de Protestar PER ELS PRESOS POLITICS Es BEURE NOMES VINS CATALANS Boicot als PRODUCTES ESPANYOLS .BOICOT AL RIOJA I VINS ESPANYOLS Cal Beure i comprar nomes VINS CATALANS De la Nostra Terra Cat .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa