VadeVi
El millor escumós rosat català es diu Muscàndia Rosat Pinot Noir

“Els escumosos rosats amb el seus colors, sempre atractius i suggerents, posen un punt de glamour allà on apareixen”. Així ho veu el sommelier Ramon Roset, qui més enllà de la pròpia categoria, es fa ressò d’un escumós rosat singular, que va ser guanyador dels Premis Vinari 2022. Es tracta del Muscàndia Rosat Pinot Noir, “un cava que enamora pel seu intens color gerd, allunyat dels color pàl·lids que han dominat el mercat en els darrers anys”, descriurà.

De fet, seguint amb la descripció organolèptica, destaca d’aquest cava “les intenses aromes de fruites vermelles que despertaran el desig dels que sigueu allà i us convidaran a tastar-lo”. I continua: “El carbònic, perfectament integrat, us provocarà una sensació de formigueig tan bon punt aterri a la llengua i una acidesa viva us farà salivar i actuarà de fil conductor de les aromes afruitades fins a un final de boca marcat per un subtil punt dolcenc que el fa molt amable”.

El laboratori aplicava coneixements científics al món de la viticultura i l’enologia | Muscàndia

Diverses generacions vinculades al vi

Muscàndia és un petit celler centenari ubicat a Sant Sadurní d’Anoia que actualment gestionen els germans Albert i Eduard Viader, però que té molt llarga solera que fa mirar enrere fins el 1823. I si bé aleshores el negoci familiar del seu rebesavi era el farmacèutic, el besavi se’l recorda per haver fundat un laboratori on aplicava els coneixements científic al món de la viticultura i l’enologia.

Entre molts d’altres processos, i seguint amb el repàs de prèvies generacions, “l’avi Narcís va ser el primer en comptar llevats al microscopi“, recorden els actuals responsables del projecte sobre la història de la marca.

Els germans van voler continuar la nissaga familiar i l’any 2009 -quan els joves tenien 27 i 21 anys respectivament van fer el seu primer tiratge, seguint el mètode tradicional, utilitzant les varietats tradicionals del Penedès i traient al mercat amb una producció inicialment petita, que amb el temps ha anat creixent i consolidant-se.

Fitxa tècnica del vi

Muscàndia Rosat Pinot Noir

  • Celler elaborador: Muscàndia
  • Origen: DO Cava
  • Varietats: 100% pinot noir
  • Elaboració: Criat durant més de 18 mesos en rimes a més de 13 metres sota terra, amb una temperatura constant de 16ºC durant tot l’any. Aclarit manualment en pupitres i degorg manual, ampolla per ampolla.
  • Grau alcohòlic: 11,5% vol.
  • Sucres totals: 6 g/l
  • Preu aproximat de venda al públic: 10-11 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa