VadeVi
Nissan lliura el Vinari d’Or al Millor Projecte Ecològic a Lagravera
  • CA
Sergi Garcia de Lagravera, Carlos Costa de Nissan i Pilar Salillas de Lagravera en el moment de rebre el cotxe elèctric
Sergi Garcia de Lagravera, Carlos Costa de Nissan i Pilar Salillas de Lagravera en el moment de rebre el cotxe elèctric | Zaida Torregrosa

!--akiadsense-->

El celler Lagravera d’Alfarràs gaudirà durant tres mesos de forma gratuïta d’un cotxe elèctric 100%, zero emissions, que ha lliurat Nissan per ser el millor projecte ecològic de 2018. Així es va decidir en l’última edició dels Premis Vinari que van distingir a aquest celler de Costers del Segre amb el guardó que reconeix la tasca en la cura pel medi ambient.

L’acte de lliurament de l’e-NV200 s’ha fet aquest dimecres a Lleida amb la presència dels responsables de Nissan, de Lagravera i dels Premis Vinari. Així, durant tres mesos el vehicle elèctric contribuirà a fer encara més sostenibles els vins d’aquest celler.

Des del seu naixement l’any 2005, les prop d’11 hectàrees de vinya de Lagravera han estat ecològiques i, anant una mica més enllà, des del 2011 l’agricultura que practiquen és biodinàmica.

!--akiadsense-->

Els seus vins es venen a Catalunya i a més de 20 països i, tal i com explicava en declaracions a Vadevi el seu director, Sergi Garcia, “la consciència d’allò que estem fent és la base dels nostres vins”. Assegurava, a més, que “en la nostra feina busquem sempre l’autosuficiència, creiem en l’ecologia com un tot, recuperem aigua de pluja, intentem en la mesura de les nostres possibilitats autoabastir-nos, utilitzem la nostra argila per fer les àmfores on fem la criança i som molt conscients que els nostres vins es fan a la vinya i només d’aquesta manera podem mostrar el territori i el seu missatge”.

Recorda que les seves vinyes només produeixen 4.000 kg per hectàrea tot i que la denominació en permet fins a 16.000 i que això ho compensen amb hores de dedicació. “Els nostres vins són molt vius, només els acompanyem, i això no vol dir no treballar perquè la principal feina que fem és a la vinya i el fet de seguir les directrius biodinàmiques, que van més enllà del calendari de la lluna, suposa dedicar tres vegades més temps a la vinya que quan érem ecològics, per exemple”, diu Garcia.

Explica amb recança que a casa nostra encara els hi costa més explicar els seus vins i que en canvi a l’estranger, especialment a França, és més fàcil. “Aquí encara hem d’explicitar que som ecològics o biodinàmics, quan a altres llocs això ja ho donen per fet. Aquí hem de fer una mica més de pedagogia”.

Ara, i gràcies a Nissan, gaudiran durant tres mesos d’un vehicle elèctric, de proximitat -perquè s’ha fet a Barcelona- i que no emet cap dels gasos que provoquen l’efecte hivernacle i que són els màxims responsables del canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa