VadeVi
Recta final dels Premis Vinari amb el Penedès al capdavant
Les millors imatges del tast final dels Premis Vinari 2018
Les millors imatges del tast final dels Premis Vinari 2018 | Jordi Play

!--akiadsense-->

Un total de 82 cellers de totes les denominacions han superat l’últim tall del jurat dels Premis Vinari, que ha tastat a cegues més de nou-cents vins de 250 cellers diferents. Els vins premiats amb medalles d’or, plata i bronze es faran públics el proper 5 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, així com el Gran Vinari d’Or i els premis a la trajectòria, al millor projecte ecològic, al millor disseny i al millor celler.

Fent estadística, la DO Cava és qui més cellers ha aconseguit col·locar a dalt de tot, un total de 28, cinc més que en l’edició passada. Ara bé, cal tenir en compte que és una denominació que competeix en cinc categories d’escumosos i que la gran majoria de la producció d’aquest tipus de vins catalans és, precisament, DO Cava.

Pel que fa als vins tranquils, en l’edició 2018 dels Premis Vinari la denominació que tindrà més cellers a la gala de Vilafranca és, precisament, Penedès, amb un total de tretze cellers, un més que l’any passat, en la que ocupava la segona posició pel que fa a nombre de cellers de vins tranquils amb premi.

Empordà, amb vuit cellers, i Terra Alta, amb set, baixen lleugerament en aquesta edició respecte a la de 2017, a l’espera del palmarès definitiu. Per contra, una de les denominacions que incrementa el nombre de cellers amb premi és Costers del Segre, amb cinc elaboradors que han arribat a Vilafranca del Penedès. La resta de zones es mantenen pròximes a les xifres de l’any passat. Priorat ha passat a l’última fase amb quatre cellers i, tot seguit, Alella, Catalunya, Conca de Barberà i Tarragona hi arriben amb tres cellers cadascuna. Pla de Bages completa aquesta fase dels Premis Vinari amb dos cellers més.

Els vins premiats es coneixeran en la gran gala dels Premis Vinari del 5 d’octubre, presentada per Txe Arana i Empar Moliner i retransmesa en directe per Televisió de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa