VadeVi
Pere Guilera (Caves Guilera): “Sempre és bon moment per obrir una ampolla de cava”
  • CA
Marta Guilera en el moment de rebre el Gran Vinari Escumós 2018
Marta Guilera en el moment de rebre el Gran Vinari Escumós 2018 | Jordi Play

!--akiadsense-->

El jurat dels Premis Vinari ha dictaminat que el Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 és el millor vi escumós del 2018 “per la seva intensitat aromàtica, rica en matisos, frescor i cremositat”. Aquest cava de llarga criança ha estat elaborat a partir del cupatge tradicional de xarel·lo,macabeu i parellada i ha envellit gairebé 100 mesos en rima.

“A casa tenim molta tradició de caves de criança molt llarga, que ens demanen paciència”, deia una emocionada Marta Guilera en el moment de recollir el premi. I el cert és que aquesta petita cava, situada a Lavern (Subirats, Penedès), creu que un cava requereix temps per esdevenir un gran producte. Temps per créixer, madurar i desenvolupar la manera natural de les propietats que li són intrínseques i perquè totes s’integrin formant un tot harmònic i agradable al paladar.

Cava Guilera segueix el llegat familiar que s’inicià en l’elaboració artesanal d’escumosos el 1927. Pere Guilera, l’actual propietari, es mostra feliç pel premi i també perquè veu continuïtat al negoci de casa: “Poc a poc he vist com els fills anaven entrant al negoci; la Marta -responsable de comunicació i màrqueting del celler-, fa temps que hi treballa, i des de fa un any també s’hi ha incorporat el meu fill Jordi -responsable de vinya, celler, finances i exportació- i tinc confiança plena per delegar el dia a dia en ells. Això dona vida a les caves i una bona perspectiva de futur”.

“Alguns dels nostres caves són d’abans de la crisi”, explica Guilera en el moment de recollir el Vinari d’Or al Millor Escumós d’Antigues Reserves. I, ple d’orgull per un producte reconegut, recomana trobar temps per gaudir d’un escumós: “Sempre és bon moment per obrir-ne una ampolla”, diu visiblement emocionat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa