VadeVi
En Pitu Roca descobreix les virtuts dels policultius al Fòrum Vi de Girona
Josep Pitu Roca
Josep Pitu Roca | Foto: Fòrum Gastronòmic

El Fòrum Gastronòmic Girona 2017 ultima detalls per la seva propera edició prevista per als dies 19 a 21 de novembre. Un any més, s’hi preveuen nombroses activitats entre les quals destaquen sessions magistrals de cuina en directe, tallers amb tast, debats, premis i concursos, a més d’una fira on hi participaran més de 200 empreses dels sectors de la distribució, producció d’aliments i begudes, foodservice o l’equipament i la maquinària, entre d’altres.

Des de la seva primera edició d’aquest esdeveniment, el 1999, se celebra també el Fòrum Vi, l’espai en què hi participen els millors enòlegs, sommeliers, viticultors i prescriptors del món del vi. Enguany hi tindrà lloc una nova sessió exclusiva a càrrec de Josep Roca (Celler de Can Roca) i també dues ponències de les sommeliers Eva Pizarro (Fierro) i Ester Bachs (Premis Vinari). A més, hi haurà cocteleria amb Héctor Henche (Easy Mixers) i cocteleria dolça amb Javier Caballero, Xano Saguer i Jordi Butrón (Espai Sucre).

Josep Roca, sommelier d’un dels millors restaurants del món i al capdavant d’un celler únic, delectarà als assistents amb una magistral sessió en la que parlarà de les virtuts dels policultius i comptarà amb un exclusiu tast posterior. Per la seva banda, Eva Pizarro, experta en maridatges, explicarà aquest concepte, quins criteris utilitza i quines harmonies busca en una interessant sessió pràctica. I per acabar, la sommelier i directora tècnica dels Premis Vinari Esther Bachs, oferirà un tast dels cinc guanyadors dels Vinari d’enguany, ajudant-nos a entendre què els ha fet mereixedors d’aquest reconeixement.

El servei de sala, de gran importància, tindrà així mateix el seu moment amb una sessió en la que participaran grans experts d’aquest àmbit que treballen en alguns dels millors restaurants; els seus protagonistes seran Guillermo Cruz de Mugaritz, Toni Gerez del Castell de Peralada i Pablo Sacerdotte.

El món del vi a l’espai firal

A la fira del Fòrum hi haurà una destacada presència de diversos cellers i hi haurà l’oportunitat de tastar una gran selecció de vins i caves catalans; a més, els visitants podran conèixer, per exemple, els vinhos verdes">, la sidra de Gernika, o el xampany.

I es tornarà a dedicar un espai, l’Agora, als oficis alimentaris on es faran sessions al voltant de diferents productes, essent un d’ells un vi natural de Banyuls elaborat de forma artesanal que presentarà Manuel di Vecchi (Vinyer de la Ruca) el qual estarà acompanyat de l’expert en ratafia Jordi Codina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa