Avui, la desena edició dels Premis Vinari ha quedat vista per sentència. El jurat convocat al Celler de Rubí ha tastat més de 250 vins procedents de tot el territori vinícola de Catalunya, totalment a cegues, i n’ha puntuat diversos aspectes en un rànquing d’entre 0 i 100 que permetrà definir el podi dels millors vins de l’any.

El panell avaluador estava format per una vintena de professionals, alguns sommeliers, d’altres enòlegs, comunicadors, que ha pogut avaluar l’aspecte visual de cada vi, així com les aromes o aspectes gustatius de cadascuna de les referències finalistes.

Hi eren els enòlegs Pere Campos (president ACE), Jaume Àrboles, Gerard Escudé o Montserrat Nadal i els sommeliers Anna Casabona, Enric Català, Jordi Martínez, Xavier Roig, Joan Nievas i Carlos Puñet; comunicadors com Sílvia Culell o Demos Bertran, els docents Jordi Xavier Romero, Sumpta Mateos i David Martínez, membres del panel de tast de l’INCAVI, com Xavi Bassa, Marisa Díaz i Mar Galván, i el rubinenc Marià Rosàs.

“Ens hem fet grans plegats”

Finalitzada la jornada, el celler també estava preparat per servir un dels ja tradicionals sopars, cortesia de l’Ajuntament de Rubí. Previ a servir el menú, breus parlaments de Salvador Cot, la directora general de l’INCAVI Alba Balcells i l’Alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez.

Balcells ha felicitat els Vinari i l’organització del concurs pel seu desè aniversari, tot incidint en el fet que després d’aquests deu anys de concurs s’ha notat un canvi important en el consum de vi català a Catalunya. “Fa 10 anys, els catalans bevien dues de cada deu ampolles de vi d’aquí; ara ja superem les 4 i això és en part gràcies a la tasca que duu a terme Vadevi i el concurs dels vins catalans“, ha comentat.

L’Alcaldessa s’ha mostrat satisfeta per acollir de nou un dels tastos dels vins finalistes. “Agraïm la complicitat d’aquests deu anys, ens hem fet grans plegats“, deia en referència al tast però també a la Fira del Vi que s’organitza anualment amb els vins guanyadors del concurs. “Rubí s’ha enamorat d’aquesta fira”, i afegia, “segur que ens mantindrà units per molts anys més”, comentava en relació a l’aliança existent amb els Premis Vinari.

Tast final dels Premis Vinari 2022 al Celler Cooperatiu de Rubí | Foto: Jordi Play

El resultat, el 7 d’octubre

Els vins que aquest dilluns hagin obtingut avui una millor puntuació, sumats als millors vins joves desvetllats a l’estiu, seran premiats amb medalla de plata, or i gran or en un acte que se celebrarà a Vilafranca del Penedès el proper divendres 7 d’octubre. Serà una gala especial ja que coincideix, com dèiem, amb el desè aniversari del concurs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Jose Marti Marti a octubre 07, 2022 | 23:14
    Maria Jose Marti Marti octubre 07, 2022 | 23:14
    los premis molt interesants, lo programa patetic amb la tap de suro amb tanta hostia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa