VadeVi
Els Premis Vinari destapen aquest divendres els millors vins de l’any
  • CA

L’Auditori de Vilafranca del Penedès acull aquest divendres 6 d’octubre l’acte de lliurament dels cinquens Premis Vinari, guardons nascuts amb la voluntat de reconèixer els millors vins de Catalunya de l’any. Enguany, Televisió de Catalunya, a través del Canal 33, emetrà l’esdeveniment en directe a partir de les 22:00 h de la nit.

La gala serà l’acte final d’aquesta edició del certamen que van arrencar a la primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que enguany ha aconseguit la participació de 870 referències de 235 cellers, emparades en alguna de les dotze denominacions d’origen de Catalunya.

El jurat avaluador ha estat format enguany per una setantena d’experts en sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, i part del panell de tast de l’INCAVI. Tots ells han qualificat en quatre jornades de tast a cegues desenvolupades durant els mesos de juny i juliol a Monvínic de Barcelona, i en una darrera, la final, al Celler de Rubí, on es van tornar a avaluar els vins millors puntuats en les primeres rondes.

Els vins han competit en dotze categories (blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres de criança, negres de guarda, escumosos joves, escumosos rosats, escumosos reserva, escumosos gran reserva, escumosos d’antigues reserves i vins dolços, rancis i de postres), cadascuna de les quals rebrà un Vinari d’Or, tres de Plata i cinc de Bronze.

Així mateix, es donaran a conèixer els Premis Vinari Especials al millor vi ecològic, a la millor etiqueta, el Premi Monvínic a la trajectòria professional, i els Especials de les Denominacions d’Origen, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze DO de Catalunya.

La gala es podrà seguir en directe a través del Canal 33, però també se n’informarà minut a minut a través dels portals Vadevi.cat, la web dels Premis Vinari i el diari digital El Món; i als perfils de les tres capçaleres a les xarxes socials de Twitter, Facebook i Instagram.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa