La sentència està dictada. El jurat dels Premis Vinari d’Enoturisme ha compartit criteris, valoracions i puntuacions dels projectes presentats que serviran per a decidir quins són enguany els millors de Catalunya. Ha estat després d’una trobada en la qual s’ha convocat l’Administradora General de l’Institut Municipal de Formació de Vilafranca i former directora de l’Escola d’Enoturisme, Ester Garcia; l’actual director del centre, Gerard Domingo; el sociòleg i escriptor especialitzat en enoturisme Lluís Tolosa; el gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), Daniel Brasé; la Coordinadora de les Àrees de Turisme i Internacional de l’Escola Enoturisme de Catalunya, Begoña Fernández, i el director dels Premis Vinari, Ramon Roset. S’hi van sumar en línia Damià Serrano, director de Màrqueting d’Experiències i Investigació de l’Agència Catalana de Turisme, i Zaida Semprún, responsable d’Enoturisme de Família Fernandez Rivera.

“Gran vitalitat de l’enoturisme a Catalunya”
L’amplitud, diversitat i singularitat dels projectes presentats ha estat considerable, fent palès un cop més que l’enoturisme segueix agafant cada cop més embranzida arreu de Catalunya. “Enguany, la quantitat i qualitat de candidatures ha estat especialment estimulant, bona mostra de la gran vitalitat de l’enoturisme a Catalunya”, apuntava Lluís Tolosa just sortint de la trobada. Hi coincidia Daniel Brasé, tot afegint que les propostes a què s’han enfrontat enguany “són molt atractives i hem hagut de transaccionar molt”.
El jurat ha avaluat individualment cada candidat i ha posat en comú diverses consideracions, segons projectes i categories. “Ho portem molt treballat des de casa i després, en la posada en comú amb la resta de membres del jurat, el diàleg és fluid, atent i profund”, detalla Brasé, i ha permès arribar al consens en la definició dels podis: “Enguany hem estat molt coincidents amb les propostes guanyadores”, comparteixen tant Ester Garcia com Ramon Roset. “Amb petits matisos, això sí, que ens han ajudat a decidir els guanyadors amb més consistència i seguretat”, diu Garcia. “Sempre és compromès decidir per al jurat, però crec que enguany tenim una magnífica selecció de premiats“, conclou Tolosa, fins i tot, s’animen a “encoratjar els participants a fer-nos-ho cada edició més difícil”, afegirà el gerent de FIRHT.

La Gala, el 7 de juny
Els guanyadors dels Premis Vinari d’Enoturisme es donaran a conèixer el pròxim dia 7 de juny en un emplaçament encara per determinar. El que si està clar, a part dels podis, és quines són les categories en les quals es repartiran guardons. Les candidatures que obtinguin les millors puntuacions s’enduran un guardó i un diploma acreditatiu, i entre tots els guanyadors de categoria s’atorgarà el Gran Premi Vinari a la Millor Experiència Enoturística de Catalunya.
Les categories són:
- Al millor allotjament enoturístic.
- A la millor experiència enogastronòmica (Restaurant, Bar de Vins, Càtering).
- La millor visita enoturística i experiència de tast de vins.
- Millor Activitat Enoturística dins dels àmbits cultural, social i esportiu.
- Millor Activitat Enoturística dins de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat.
- Activitat Enoturística més innovadora.
- Millor Enoturística solidària.
Trobareu tota la informació dels premis a la seua pàgina web i podeu recuperar els projectes guanyadors de l’edició anterior seguint aquest enllaç.
