VadeVi
L’Experiència Garbet de Perelada, millor activitat enoturística de 2023

Aquest 2023 se’n celebra la segona edició, i ha estat rebuda amb gran interès per part del sector, que entén aquest concurs com una eina més per donar valor i reforçar el compromís del territori amb el turisme del vi. Els Premis Vinari d’Enoturisme, organitzats pel digital Vadevi, han donat a conèixer els guanyadors de l’any aquest divendres 31 de març en un acte celebrat al Penedès, en un entorn únic des del celler de llarga tradició vitivinícola Llopart.

L’acte ha permès reconèixer aquells projectes, experiències o activitats vinculades amb el turisme vitivinícola d’arreu de Catalunya, que han convençut amb la seva candidatura els diversos membres del jurat. Els guardonats han estat els següents:

MILLOR ACTIVITAT ENOTURÍSTICA en l’àmbit del medi ambient i sostenibilitat

  • Vol de rapinyaires a la vinya & esmorzar de pagès amb tast de cava de Bodegues Sumarroca

L’ACTIVITAT ENOTURÍSTICA MÉS INNOVADORA

  • Visita Immersiva amb ulleres de realitat virtual de Cava Bertha 

MILLOR ACTIVITAT ENOTURÍSTICA SOLIDÀRIA

  • Maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda d’Empordàlia

MILLOR EXPERIÈNCIA ENOTURÍSTICA en els àmbits Cultural, Social i Esportiu. Ex aquo:

  • Microteatre entre vinyes del celler Alta Alella
  • Camins del Cava organitzada per AECAVA

PREMI VINARI A LA MILLOR EXPERIÈNCIA ENOGASTRONÒMICA. Ex aequo:

  • Restaurant La Morera, per la seva experiència Vins en Família
  • Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) i la seva experiència Un Mar de Malvasia, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Sitges. 

MILLOR ALLOTJAMENT ENOTURÍSTIC

  • Les Cabanes de l’Oller d’Heretat Oller del Mas

MILLOR VISITA ENOTURÍSTICA i experiència de tast de vins:

  • Experiència Garbet de Perelada

GRAN PREMI A LA MILLOR ACTIVITAT D’ENOTURISME CATALÀ

  • Experiència Garbet de Perelada
Fotografia de família amb els guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023 | Jordi Play
Fotografia de família amb els guanyadors dels Premis Vinari d’Enoturisme 2023 | Jordi Play

Objectius del concurs i procés d’avaluació

Els Premis Vinari d’Enoturisme van estrenar edició l’any 2022 per donar el valor i reconèixer un sector cada cop més estratègic i en alça arreu del territori català. Enguany, sumen la segona edició havent incrementat substancialment el nombre de candidatures presentades, però amb l’objectiu intacte de promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica. El concurs també pretén incentivar els cellers, empreses i/o entitats en la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes del sector del turisme del vi al país. 

Enguany, el jurat que ha avaluat totes candidatures ha estat format per professionals experts en enoturisme, com són: Damià Serrano, director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme; Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Lluís Tolosa, el sociòleg expert en enoturisme; Daniel Brasé, advocat i secretari general de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR); Begoña Fernández, fundadora de l’agència de viatges Goand Be Creative Holidays, consultora turística i professora; Zaida Semprún, consultora i professora sobre turisme enogastronòmic; i Ramon Roset, director dels Premis Vinari. 

El certamen va dirigit a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seu social a Catalunya. Com a requeriment, els productes presentats han d’estar disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs. Cada projecte que ha destacat en una categoria, rep un guardó i un diploma acreditatiu. 

Els Premis Vinari d’Enoturisme són possibles gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Nissan, Turisme de Barcelona i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Enguany compten amb la col·laboració de Llopart i Xerigots. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joakim a abril 01, 2023 | 00:50
    Joakim abril 01, 2023 | 00:50
    Potser és hora que comenceu a saber que Peralada no garanteix les visites en català a les seves instal·lacions. Sí que ho fa amb Francès, Anglès i com no podria ser d'una altra manera amb Castellà. Peralada no fa res per la nostra terra; el millor fora que marxessin cap a Espanya, com han fet La Caixa, el Sabadell i altres empreses farcides de pendons vermells. Als traïdors ni una gota de cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa