VadeVi
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, nou aliat estratègic dels Premis Vinari
  • CA

Els Premis Vinari sumen un nou aliat estratègic en la difusió i promoció dels vins catalans. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida col·labora amb la novena edició i atorgarà el premi al millor tastador/a que ha participat en l’edició.

Així, d’entre la setantena de persones que ha tastat a cegues i avaluat els prop de 850 vins que han competit a concurs, es destacarà, gràcies a Ara Lleida, aquell perfil que hagi atorgat unes puntuacions més similars a la mitjana de la puntuació final.

Serà un sommelier o enòleg, o un periodista o comunicador del vi; potser tal vegada un professional de la distribució, responsable d’alguna botiga de vins, o algun dels membres del panel oficial de l’INCAVI. Un d’aquests perfils, que han format part del jurat dels Premis Vinari 2021, podrà optar a aquest reconeixement, i també a un premi, gentilesa de l’entitat lleidatana.

Així, el Premi Vinari Enoturisme Ara Lleida al millor tastador/a del 2021 permetrà a la persona guanyadora de gaudir d’un cap de setmana coneixent l’oferta enoturística de la Ruta del Vi de Lleida.

Entre vinyes Verdú. Taula parada amb dues ampolles de vi | Josep Barbero, Patronat de Turisme Diputació de Lleida

Pirineu i Terres de Lleida, un territori ple de sorpreses per descobrir

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida és un ens de promoció turística creat l’any 1989 per a la gestió de l’oferta turística de les comarques lleidatanes. Actualment el seu president és Joan Talarn i Gilabert, la seva vicepresidenta Rosa Pujol i Esteve, i el cap de Promoció i Màrqueting, Juli Alegre i Alcàzar.

L’entitat promociona el Pirineu i les Terres de Lleida, una destinació amb identitat pròpia, que aposta per la sostenibilitat, la responsabilitat i el turisme ecològic, i que des del maig del 2021 ha estat distingida amb la certificació Biosphere Destination, que reconeix el seu compromís amb la gestió sostenible del turisme.

A Lleida es pot gaudir de natura, turisme actiu, gastronomia autòctona, turisme rural, cultura singular amb exemples d’art i arquitectura, entre la qual s’hi destaca la concentració d’art romànic més important d’Europa, declarada per la UNESCO Patrimoni Mundial, com és la Vall de Boí.

A més, Lleida es considera líder a l’Estat en esports d’aventura, amb més de 200 empreses especialitzades i la celebració de campionats del món (caiac, parapent, ala delta, piragüisme…), com també una terra única per als aficionats a la natura (senderisme, SGR, BTT, passejades a cavall, pràctica de la pesca, caça…). Gràcies a la seva diversitat d’espais naturals, amb l’únic Parc Nacional de Catalunya, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els Parcs Naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu, els rius, idonis per a la pràctica del ràfting i els més de 500 llacs per conèixer, Lleida és plena de racons per descobrir i compartir amb els amics o amb la família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa