El resultat del tast final del celler cooperatiu de Rubí es coneixerà dia 9 d'octubre
El resultat del tast final del celler cooperatiu de Rubí es coneixerà dia 9 d’octubre | M.R.F.

!–akiadsense–>

Un jurat format per 20 professionals de l’enologia, la sommelieria i la distribució han triat aquest dilluns quins seran els guanyadors dels Premis Vinari 2020. Ho han fet, com sempre, al Celler Cooperatiu de Rubí que ha acollit el tast final de la vuitena edició del concurs.

Per Salvador Cot, editor de Vadevi, el diari que organitza els Premis Vinari, aquesta edició ha estat una “prova d’estrès que s’ha superat amb èxit” en referència a les dificultats que aquest esdeveniment ha anat superant com a conseqüència de la pandèmia. Pel director de l’Incavi, Salvador Puig, “aquest és un any molt difícil pel sector del vi” i és per això que entén la necessitat d’esdeveniments com els Vinari per donar un nou impuls al vi català. En aquest sentit ha recordat la campanya que tenen en marxa amb les denominacions d’origen “Gaudeix del que és bo. Vi català” que pretén recordar la importància de donar suport al producte de proximitat.

Finalment l’alcaldessa de Rubí, Ana Martínez ha lamentat que just enguany que es compleix el centenari del celler cooperatiu sigui un any de restriccions festives però de nou s’ha mostrat molt “orgullosa que per vuitè any consecutiu els Premis Vinari es decideixin a Rubí”.

Salvador Cot, Salvador Puig, Ana Martínez i Eva Vicens en el moment de la presentació del tast final
Salvador Cot, Salvador Puig, Ana Martínez i Eva Vicens en el moment de la presentació del tast final | M.R.F.

!–akiadsense–>

En una edició especialment complicada i enmig de fortes mesures de seguretat per evitar els contagis de la Covid-19, el jurat ha determinat els guanyadors d’aquesta vuitena edició. En aquesta ocasió estava format per vint professionals del sector de la sommelieria i l’enologia, entre els quals, Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Joan Miquel Canals, President de l’Associació Catalana d’Enòlegs; Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014 i d’Espanya 2016, els també sommeliers Cèsar Cànovas, Meritxell Falgueras i Bruno Tannino; membres del Panel Oficial de Tast de l’INCAVI, periodistes especialitzats com Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i experts internacionals com el Master of Wine nord-americà David Forer, entre d’altres.

El celler cooperatiu de Rubí acull el tast final dels Premis Vinari
El celler cooperatiu de Rubí acull el tast final dels Premis Vinari | M.R.F.

!–akiadsense–>

Aquests membres del jurat han estat els primer en poder tenir a les mans una nova iniciativa dels Premis Vinari, el llibre Cellers d’Or que es posarà a la venda aquest dijous 10 de setembre però que ja es pot reservar seguint aquest enllaç.

Xavier Bassa i Josep Pelegrín en un moment del tast final dels Premis Vinari a Rubí

!–akiadsense–>

Després de la primera fase de tastos que es van fer a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el tast final és la cita decisiva abans de desvelar els millors vins de l’any. Enguany, els Premis es donaran a conèixer el divendres 9 d’octubre en un acte que es retransmetrà en directe per Televisió de Catalunya.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per Vadevi, van néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’excel·lència de vins que s’elaboren al país i d’orientar el consumidor final sobre la diversitat i qualitat dels projectes vitivinícoles de proximitat. El concurs celebra enguany la vuitena edició gràcies al suport de l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès; l’Ajuntament de Rubí; l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Vins i Licors Grau, SOREA i Euroselecció Riedel; Sanmy i Ocean 52; Tast Control; Gràfiques VARIAS, Suberis Legatus, Bon Preu-Esclat. I també són possibles gràcies a la col·laboració de l’INCAVI i de les Denominacions d’Origen de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa