VadeVi
Priorat i Montsant, les reines dels Negres de Criança
  • CA

Quinze finalistes per aquesta categoria, repartits entre diferents denominacions d’origen, Pla de Bages, Terra Alta, Penedès, Costers del Segre, Conca de Barberà i Catalunya, però amb un clar predomini de la DO Montsant i de la DOQ Priorat que han col·locat tres vins cada una a la llista.

És destacable que, de nou, la garnatxa sigui la varietat predominant: onze dels vins finalistes en porten, vuit d’ells com a primera varietat. Més encara quan fins fa res es deia que la garnatxa, en ser una varietat oxidativa, no era gaire adequada per a l’elaboració de vins de criança.

No ho ha vist així el jurat dels Premis Vinari 2015, quan per aquesta categoria es demana una criança en recipient de fusta de fins a 12 mesos i molts dels vins guardonats gairebé hi arriben.

Sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats s’han desplaçat a tot el territori tastant a cegues els prop de 170 vins d’aquesta categoria, i la resta fins arribar als 850 inscrits en aquesta edició dels Premis Vinari.

Una categoria, la més competitiva de totes, ja que és la que més mostres ha rebut. Per tant, encara té més mèrit haver arribat a la final.

Això doncs, els finalistes de la categoria dels vins Negres de Criança dels Premis Vinari 2015, per estricte ordre alfabètic són:

– Abadal Crianza 2011. DO Pla de Bages

– Abadia Mediterrània Negre 2011 de Castell d’Or. DOQ Priorat

– Bri del Celler de l’Era 2011. DO Montsant

– Coca i Fitó Jaspi Maragda 2011. DO Montsant

– Hugas de Batlle Coma Fredosa 2011. DO Empordà

– Morlanda Negre 2009 de Viticultors del Priorat. DOQ Priorat

– Oller del Mas Especial Picapoll Negre 2013. DO Pla de Bages

– Scala Dei Prior 2012 . DOQ Priorat

– Segura Viudas Mas d’Aranyó 2011. DO Catalunya

– Siós Cau del Gat 2013 de Costers del Sió. DO Costers del Segre

– Sumarroca Boria 2011. DO Penedès

– Tern Arrel de Nou 2013. DO Terra Alta

– Torres Habitat Negre 2013 . DO Catalunya

– Vidbertus 996 2011. DO Conca de Barberà

– Vinyes Domenech Bancal del Bosc Negre 2013. DO Montsant

Tots aquests vins es tastaran el proper dia 14 de setembre al Celler Cooperatiu de Rubí que és d’on sortiran les classificacions definitives.

En l’edició d’enguany dels Premis Vinari, i a diferència de les dues edicions anteriors, en total hi ha només nou vins finalistes, els nou més ben puntuats, tot i que en aquesta categoria hi ha hagut un múltiple empat que ha propiciat que n’hi hagi més. I tots ells rebran un guardó per categoria: 1 Vinari d’Or, 3 Vinaris de Plata, 5 Vinaris de Bronze o el millor Vi Ecològic; o bé l’Or, la Plata i el Bronze de cada denominació.

El resultat final es donarà a conèixer a una gala que es farà el dia 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa