VadeVi
Puig: “El Posidònia 2017 es va vendre fins a un 25% més entre novembre i desembre pel Vinari”
  • CA
Posidònia 2017 es va endur el Premis Vinari d'Or al Millor Rosat 2018
Posidònia 2017 es va endur el Premis Vinari d’Or al Millor Rosat 2018 | Sumarroca

!–akiadsense–>

“La sensació general d’aquesta última edició és que els Vinari ens han donat més notorietat; a Sumarroca hem rebut medalles d’ors en edicions anteriors, però l’impacte del premi en aquesta edició ha estat major, segurament gràcies a la televisió, al fet que la gala de lliurament dels Premis s’hagi pogut seguir en directe per televisió de Catalunya”. Qui parla és Josep Puig, director general de Sumarroca, amb qui hem fet balanç del reconeixement del Posidònia 2017 com a millor vi rosat de la passada edició dels Premis Vinari dels vins catalans.

Puig es refereix a l’Allier, millor escumós Gran Reserva en l’edició del 2013; i al Bòria 2011, Vinari d’Or en la categoria de negres de criança i millor vi de la DO Penedès el 2015. “En aquelles ocasions, era més habitual haver d’explicar què eren els Premis i què significava haver obtingut aquell reconeixement; ara ja no és així, els Vinari s’han fet un nom i els consumidors s’interessen directament pel producte guardonat”, explica.

Preguntat sobre les vendes del Posidònia 2017, el director general assegura que és difícil donar xifres exactes, però confirma que entre els mesos de novembre i desembre – el premi es va fer públic a primers d’octubre-, van comptabilitzar un increment del 25-30%. “Hi havia clients habituals que mai li havien fet cas i ara se n’interessaven, i d’altres que ja directament demanaven pel vi premiat”. “Tant es així -continua- que havíem previst acabar l’any amb el rosat del 2017, i vam haver d’anticipar la sortida de la següent anyada perquè es va esgotar ràpid i ens havíem quedat sense vi”.

En paraules del director, els Premis Vinari permeten potenciar els vins que es fan prop de casa, els de kilòmetre zero: “Hem de canviar la mentalitat dels consumidors, dels restauradors, de les botigues de vins: aquí tenim vins molt bons i és lògic que els promocionem per sobre d’altres productes de fora”, diu. “No és una qüestió de patriotisme, sinó de donar a conèixer i posicionar Catalunya com a país de vins i defensar-ne el seu consum aquí i fora”.

Les inscripcions per als Premis Vinari 2019 estan obertes i es poden fer seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa