Tast dels Premis Vinari en l’edició 2019 | Jordi Play

!–akiadsense–>

Els Premis Vinari 2020 reconeixen vins i cellers elaboradors, així com trajectòries professionals en el món del vi. D’entrada, hi ha el Vinari d’Or, Plata i Bronze per als millors vins de cada categoria (que en total són 12, des dels blancs joves fins als dolços o rancis –es poden consultar a les bases del concurs); i el Gran Vinari d’Or, que reconeix el vi més ben puntuat de tots els presentats a concurs. El Gran Vinari Escumós premia les bombolles que obtenen la millor puntuació.

D’altra banda, els Premis Vinari també reconeixen:

  • El Millor Projecte Ecològic*, premiant aquells projectes que aposten per les pràctiques ecosostenibles tan a la vinya com al celler.
  • La Millor Etiqueta*. Per què la imatge també importa, un jurat especialitzat avalua les etiquetes dels vins que es presenten al concurs.
  • El Millor Projecte Enoturístic*. És una de les novetats d’enguany i premiarà aquell projecte que cregui i aposti per l’enoturisme com a activitat complementària del celler.
  • La Trajectòria Professional en el món del vi. Per què hi ha moltes persones del món del vi que han dedicat la seva vida a fer d’aquest un sector millor i ho volem reconèixer.
  • El Millor Vi amb Solera, per reconèixer el saber fer artesanal de vins rancis i dolços amb solera, patrimoni català de molts cellers de Catalunya.
  • El Millor Celler. Aquest Premi se l’enduu el Celler que ha obtingut un major nombre de guardons/reconeixements del concurs.
Les inscripcions al concurs, estan obertes

Les inscripcions es poden formalitzar a través de la pàgina web premisvinari.cat. El sistema estarà obert fins a primers d’abril i acceptarà vins que estiguin sota l’empara d’una de les onze denominacions d’origen catalanes, més Cava elaborat a Catalunya. A la mateixa web hi ha publicades i es poden consultar les bases del concurs amb tots els detalls de participació, número de mostres i adreça on s’han de lliurar els vins, que en la major part dels casos serà a la seu dels Consells Reguladors.

El concurs s’organitza a partir del tast de tots els vins participants en una única jornada a la Wine Business School; i els vins més ben puntuats en aquesta primera fase, s’avaluaran de nou a la fase final, que repeix seu al Celler de Rubí, en un any especial que coincideix amb la celebració del centenari de la seva construcció. L’edifici de Cèsar Martinell acollirà la jornada de tasta dels vins finalistes a primers de setembre, i permetrà definir els pòdiums definitius del certamen. Els vins guanyadors es desvetllaran en una Gala de lliurament de Premis que se celebrarà durant el mes d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa