Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i Salvador Puig, director de l'INCAVI
Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i Salvador Puig, director de l’INCAVI | M.R.F.

!--akiadsense-->

Els Premis Vinari dels vins catalans han presentat aquest dilluns la seva sisena edició a l’Edifici Àgora de Vilafranca del Penedès. L’edició d’enguany ha superat per primera vegada la xifra de 900 vins participants i ha arribat als 250 cellers catalans, cosa que demostra la consolidació del concurs que anualment posa de manifest l’excel·lència del sector vitivinícola català i la riquesa d’elaboracions que es fan de punta a punta del país.

L’acte de presentació ha tingut lloc durant la primera jornada de tasts que, a diferència de l’any passat, es realitzen a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i es fan concentrats en una mateixa setmana. Es tracta de quatre tasts preliminars a cegues en què el jurat només sap l’anyada i la categoria dels vins i els avalua en funció de l’aspecte visual, olfactiu i gustatiu. Les properes sessions de tast es faran dimecres 23, dijous 24 i divendres 25 de maig, on una seixantena d’experts del món del vi decidirà quins són els millors vins catalans de l’any en una primera fase.

El Celler de Rubí repetirà com a seu del tast final -on s’avaluaran de nou els vins més ben puntuats en la primera fase- i la gala de lliurament dels Premis es farà de nou a l’Auditori de Vilafranca el vespre del divendres 5 d’octubre, on s’anunciaran els millors classificats en 12 categories de vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços. D’altra banda, es lliurarà el Premi Nissan al Millor projecte ecològic, el Premi al millor vi escumós, el Premi AGBAR a la millor etiqueta i el Gran Vinari d’Or en reconeixement al vi més ben valorat de totes les categories.

A més, l’edició de 2018 compta amb dos patrocinadors nous. Vins i Licor Grau s’incorpora com a patrocinador del Premi a la Trajectòria professional en el món del vi i Euroselecció- Riedel, que l’any passat ja va oficialitzar el seu compromís amb el concurs esdevenint la “Copa Oficial”, enguany patrocinarà el Premi al Millor Celler, que destacarà l’elaborador que obtingui un major nombre de guardons.

Durant l’acte de presentació, Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, s’ha mostrat contenta pel fet que les xifres de participació vagin creixent any rere any, però sobretot perquè “el concurs té cada cop més acceptació entre el sector i ha esdevingut un referent per al consumidor, que confia en el segell Vinari a l’hora d’apropar-se als vins catalans”. Vicens té clar que haver retransmès la Gala del 2017 en directe pel Canal 33 hi ha contribuït en gran mesura, i ha avançat que enguany també es podrà veure la nit dels vins catalans per televisió: “Poder apropar els vins catalans al consumidor final és i ha estat sempre el nostre gran objectiu, per això tenir un any més com aliada la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i poder emetre els Premis en directe és una fantàstica notícia”.

Salvador Puig, director general de l’INCAVI, s’ha congratulat per una nova edició d’un concurs absolutament consolidat i reconegut per part dels amants del vi i dels consumidors catalans: “S’ha aconseguit que una part important dels cellers i les 12 DO de Catalunya s’hagin fet seu el concurs. I això es deu a diferents factors, entre els quals destaca la visió de Comunicació Vinària a l’hora de projectar i difondre l’esdeveniment d’entrega de premis, el rigor en els tastos a cegues i l’alt nivell del jurat. Els Premis Vinari és el concurs de referència dels vins d’aquí, enfocat al ciutadà català, i que segur que està contribuint a la millora del coneixement i a l’augment del consum dels vins de casa nostra a Catalunya”.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, ha afirmat que “és un honor per Vilafranca continuar acollint la gran festa dels Premis Vinari i poder seguir exercint de capital del vi català”. “Si el projecte no fos fos bo, no hauria durant 6 anys i no tindria el suport del sector” ha assegurat. “Som molt afortunats de viure en un país vitivinícola tan ric i amb tantes possibilitats”, ha afegit. Regull ha desitjat “molta sort a tots els participants”, tot esperant poder-los saludar el dia 5 d’octubre a l’Auditori vilafranquí.

Els Premis Vinari són possibles gràcies a CaixaBank, l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès; l’Ajuntament de Rubí, Vins i Licors Grau, Nissan Elèctric, AGBAR, Euroselecció-Riedel; Gràfiques VARIAS, Suberis Legatus, l’INCAVI; totes les Denominacions d’Origen de Catalunya, així com les Associacions de Sommeliers i Enòlegs de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix