VadeVi
Rècord de cellers i de vins a la 5a edició dels Premis Vinari
  • CA
Ester Bachs, Eva Vicens i Cèsar Cànovas | M.R.F.

!–akiadsense–>

Els Premis Vinari, organitzats per VADEVI.cat, van néixer al 2013 com a concurs de vins de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer i potenciar la producció de vins que es fa al país. Enguany celebren la 5a edició, el que suposa la consolidació d’un certamen que posa de manifest la bona qualitat dels vins catalans. La directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, recorda que el concurs té el reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya.

Des del mes de juny, una seixantena d’experts del món del vi han tastat els 870 vins participants. Els vins que millor puntuació treguin seran els guardonats en una gala especial que tindrà lloc el vespre del 6 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. Els tastos són a cegues, explicava la directora tècnica dels Premis Vinari, Ester Bachs “això vol dir que el jurat només sap l’anyada i la categoria i els avaluen en funció de la seva percepció a la vista, al nas i a la boca”.

Els 4 tastos preliminars s’han fet a Monvínic, a Barcelona. El seu gran ambaixador, el sommelier Cèsar Cànovas, ha assegurat que “tot i que aquí tenim vins de tot el món i ens agrada que des d’aquest espai es pugui accedir a un ampli ventall d’opcions, creiem en el vi català i per això des de fa 5 anys col·laborem amb els Premis”.

En aquesta 5a edició han incrementat el nombre de vins, fins a 870, i el nombre de cellers, fins a comptar amb 235 participants. El panell de tast està format per professionals amb experiència a concursos internacionals.

Pel que fa als guardons, els Premis Vinari premien vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços repartits en 12 categories. D’altra banda, es lliura un Premi Nissan al Millor vi ecològic, un Premi al Millor escumós, el Premi AGBAR a la Millor etiqueta, el Premi Monvínic a la trajectòria en el món del vi i finalment el Gran Vinari d’Or que és el vi més ben valorat de totes les categories.

Els Premis Vinari compten amb el suport de La Caixa, els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Rubí; la col·laboració de Nissan Elèctric, Agbar, Gráficas VARIAS i Monvínic; i l’acompanyament de totes les denominacions d’origen de Catalunya, l’INCAVI i les Associacions Sommeliers i Enòlegs de Catalunya. A més, aquest any el concurs té el suport de la Televisió de Catalunya, després del conveni signat recentment amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Així doncs, es podrà seguir la gala dels millors vins de Catalunya en directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa