VadeVi
Rubí estrena una Fira del Vi Jove amb els guanyadors dels Premis Vinari
  • CA

Més novetats en la desena edició dels Premis Vinari, que enguany introdueixen una nova jornada de tast final dels vins joves, així com una fira que permetrà conèixer i tastar els productes de l’anyada premiats en el concurs.

En tots dos casos, Rubí serà de nou la seu de totes dues novetats: el tast final dels vins joves es farà el dilluns 13 de juny, i la fira tindrà lloc el cap de setmana del 8 al 10 de juliol. De nou, al celler cooperatiu del municipi, exemple del modernisme català i de la vinculació de la ciutat vallesana amb el sector vitivinícola.

Tot plegat s’ha presentat aquest dimarts 17 de maig en una roda de premsa on hi ha participat l’Alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, l’editor del Grup el Món, Salvador Cot, i el director dels Premis Vinari, Ramon Roset.

Vuitena Fira del Vi de Rubí, Premis Vinari 2021 | Jordi Play

Com a ciutat ens fa especial il·lusió estrenar una altra fira de la mà dels Premis Vinari justament l’any del 10è aniversari d’aquests guardons i, per tant, l’any que la Fira del Vi de la tardor fa una dècada”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha agraït a VadeVi i als Premis Vinari per “la confiança que dipositen en la nostra ciutat per acollir aquestes dues fires del vi”. Martínez ha compartit que tant el tast final com la fira se celebren en un espai incomparable, referint-se al Celler de Rubí, que a més enguany estrena un mural “impressionant” que reforça aquesta vinculació de la ciutat amb el món del vi.

Per la seva banda, Cot ha insistit en el valor que té sumar deu anys a la col·laboració amb Rubí, fira, coincidint amb els deu anys de Premis Vinari. “Estem al top cinc de les fires del vi de Catalunya tant en quantitat d’assistents i copes servides com en qualitat”, apuntava l’editor. En aquest sentit, afegia, “el deute que tenim amb l’Ajuntament i el Celler de Rubí és enorme perquè gràcies a aquesta col·laboració hem consolidat la fira i podem fins i tot plantejar-nos aquest creixement”.

El director dels Vinari, Ramon Roset, ha explicat que enguany per primer cop se celebrarà també aquest tast final entre els vins joves “per fer-ho equitatiu amb la resta de vins que fins ara anaven a la final de setembre”, i també amb l’objectiu de desvetllar els millors vins joves just abans de la seva temporada òptima de consum, pensant amb els mesos d’estiu.

Fira del Vi de Rubí amb els Premis Vinari 2021 | Jordi Play

A la fira, a més dels sis cellers premiats, la ciutadania també hi trobarà les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal, les bodegues rubinenques Rosàs i Vinalium i música local. A diferència de la fira de la tardor, l’horari s’allarga als vespres per aprofitar que a l’estiu hi ha més hores de llum i s’evita els primers dos dies de fira les hores de més calor. També hi haurà tastos guiats de vins i formatges, amb el suport de Bonpreu Esclat, patrocinadors dels Premis Vinari.

La proposta obrirà a la ciutadania divendres 8 de juliol de 19 a 00 h, el dissabte 9 de juliol d’11 a 14 h i de 19 a 01 h i el diumenge 10 de juliol  d’11 a 15 h. L’esdeveniment incorporarà una furgoneta on punxaran DJ’s en directe i, com la proposta de la tardor, oferirà tastos guiats. La programació musical i els horaris dels tasts es concretaran pròximament. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa